Sevgililer Günü korona gölgesinde kutlanacak

Sevgililer Günü korona gölgesinde kutlanacak

Şanlıurfa’da çiftlerin beraber geçirdiği, kutlama yapıp hediyeleştiği 14 Şubat Sevgililer Günü bu yıl koronavirüsün gölgesinde kutlanacak.

13 Şubat 2021 - 16:20 - Güncelleme: 13 Şubat 2021 - 16:34

Her yıl 14 Şubat'ta kutlanan Sevgililer Günü bu yıl pazar gününe (yarın) denk geliyor. Ülkemizde koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı olduğu için sevgililer bu özel günü ayrı geçirmek zorunda kalacak. Kutlamadan, hediyeleşmeden uzak kalacak olmaları sevgilileri üzerken esnaf da atışların geçen yıllara oranla yarı yarıya düşmesinden dert yandı. 

Kentte Haliliye İlçesi'nde Bahçelievler Mahallesi'nde Hediyelik ürünler satan esnaf Cihat Alagöz koronavirüsün satışları olumsuz etkilediğini belirterek “Sevgililer Günü’ne az bir süre kala hareketlilik başladı. Müşteriler sevdikleri için hediyelik eşyalar almaya başladılar. Bu yıl koronavirüs nedeniyle ciddi manada olumsuz etkilendik. Sevgililer Günü yasak güne denk geliyor. Bu yüzden işlerimiz yarı yarıya düşecek. İnternet üzerinde alışveriş yapan firmalar bize göre daha avantajlı durumda geçti. Bu yıl koronavirüs nedeniyle farklı bir organizasyon olmayacak. Genel olarak gençler ağırlıklı geliyor. Sevgililer geliyor, arkadaşlarına hediye alıyor. Olgun çiftler daha çok ev aksesuarı ürünleri tercih ediyor. Gençler ise kar küresi, hediyelik kutu, hediyelik bardaklar daha çok tercih ediliyor. Bu yıl bir değişiklik yapmak istedik. 5 dilde ürün satışı yapıyoruz” dedi. 

ÇİÇEKÇİLER AÇIK OLACAK MI?

Öte yandan çiçek satışı yapan işyerleri yasaktan muaf tutuldu. Çiçekçiler 13-14 Şubat Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00--17.00 saatlerinde iş yerinden ve evlere servis, 10.00-00.00 saatlerinde ise sadece evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda