Selim Açar yaptı yine yapacağını!.. O davayı kazandı

Selim Açar yaptı yine yapacağını!.. O davayı kazandı

Karaköprü’de hastane, cami, pazaryeri ve sosyo kültürel alan gibi sosyal donatı noktaları konut alanına çevrilmek isteniyordu. Vatandaşın ortak kullanım alanı ihtiyacının görmezden gelindiğini ve satılmak istendiğini öne süren Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası, açtığı davayı kazandı.

13 Ekim 2020 - 14:20 - Güncelleme: 13 Ekim 2020 - 14:27

Şanlıurfa’da içinde hastane, dini tesis, pazar alanı, sosyo kültürel alanı bulunan sosyal donatı noktalarının Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından konut alanına dönüştürmek istendiği açıklanmıştı.

Geçtiğimiz yıllarda Şanlıurfa’nın 1/5000 ile 1/1000 ölçekli imar planlarında Karaköprü ilçesindeki Mehmetçik, Batıkent ve Doğukent mahallerinde Hazineye ait olan arsalar imara açıldı. Bu arsalar imara açılırken, vatandaşların nefes alabileceği parklar, cami, hastane, pazaryeri, sağlık tesisi ve kültürel amaçlı olarak kullanılabilecek sosyal donatılar da bu doğrultuda ayrıldı. Ancak Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait olan bu sosyal donatı alanlarını konuta çevirip 2017 yılında satmaya karar verdi.

AÇILAN DAVA SONUÇLANDI!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın sosyal donatıları konut alanına çevirme isteğine Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası tepki gösterdi ve konuyu mahkemeye taşıdı.  Yaklaşık 3 yıl süren davanın ardından müjdeyi duyuran TMMOB Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilcisi Mehmet Selim Açar, davanın kazanıldığını açıkladı.



AÇAR: USULSÜZ UYGULAMALARIN TAKİPÇİSİYİZ!

Açar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu usulsüz uygulamalar için 2 bakan, 3 vekil ve valimize durumu belirten dosyayı ilettiğimiz süreçte 'Bunlar neden böyle yapıyor' ve 'Bunlar Urfa'da mı oluyor' gibi söylemlerle karşılaştık. Tüm kabul edilmişliğe rağmen; pes etmedik ve dava sürecini takip etmeye devam ettik. Gelinen noktada; dik durup, memleketine sahip çıkan bir STK’nın neleri değiştirebildiğini ve Urfa’nın sahipsiz olmadığını Danıştay’ın kesin kararı ile kanıtlamış durumdayız. Bütün Urfa halkına hayırlı olsun diyor; bundan sonra da bu ve benzeri usulsüz uygulamaların bugün olduğu gibi yarın da takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...