Şanlıurfa ve 13 ilde oto hırsızlığı operasyonu:  41 gözaltı

Şanlıurfa ve 13 ilde oto hırsızlığı operasyonu:  41 gözaltı

Şanlıurfa’nın da aralarında 13 ilde oto hırsızlarına yönelik düzenlenen operasyonda 41 şüpheli gözaltına alındı.

24 Ocak 2021 - 09:40 - Güncelleme: 24 Ocak 2021 - 12:21

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oto hırsızlığı yaptığı belirlenen suç örgütüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro ekipleri,  yürütülen bu soruşturma kapsamında 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından haklarında yakalama kararı çıkarılan 49 şüphelinin adresine operasyon düzenledi. Adana merkezli, Şanlıurfa, İstanbul, Ankara, Mardin, Muğla, Gaziantep, Şırnak, Batman, Antalya, Bursa, Mersin ve Bitlis'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 41 zanlı gözaltına alındı.

Adreslerde ve bazı depolarda yapılan aramada, hacizli ve çalıntı araçların yanı sıra, çok sayıda araç parçası, ruhsat ve plakalar ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin, haciz yoluyla  ucuz fiyata aldıkları araçları veya çaldıkları araçları, aynı model ve renk hasarlı araçların şasi numarasını yerleştirerek sattıkları iddia ediliyor. Bunun yanı sıra çete üyelerinin çalıntı araçları parçalayarak da sattıkları öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlıların ifadeleri sürürken, adresinde bulunmayan 8 şüphelinin yakalanması için de çalışma devam ediyor.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...