Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nde inşaat çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Söyler, Şanlıurfa'da yapımı devam eden 1700 yataklı Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

29 Eylül 2023 - 16:16 - Güncelleme: 29 Eylül 2023 - 22:27

Bir takım incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Söyler, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Mehmet Reşat Ceylan ile birlikte şantiye sahasını gezerek, inşaat yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

2021 yılında inşaatına başlanan ve 2024 sonu itibariyle inşaat teslimi planlanan hastanede, 433 poliklinik, 53 adet ameliyathane, 547 adet yoğun bakım yatağı, 40 adet diyaliz yatağı, 40 adet yanık yatağı, 40 adet doğum salonu, palyatif serviste 70 yatak yer alacak.

Genel Hastanede 312, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 312, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde 145, Onkoloji Hastanesinde 174 yatak, Psikiyatri Hastanesinde ise 60 yatak olacak şekilde planlanan hastanede, 1101 adet sismik izolatör kullanıldı.

Soyer, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, hastanenin Şanlıurfa ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Hastanemiz, modern yapısı ve donanımı ile bölge halkının sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak." dedi.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda