Şanlıurfa İHH Samiye’ye umut oldu

Şanlıurfa İHH Samiye'ye umut oldu

Şanlıurfa İHH Derneği, hayırseverler sayesinde 11 yaşındaki Suriyeli işitme engelli kızın, gerekli tedavisini yaptırarak tekrar duymasını sağladı.

08 Eylül 2021 - 11:00 - Güncelleme: 08 Eylül 2021 - 11:44

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen Samiye ve ailesi burada yaşamaya başladı. Savaş mağduru 11 yaşındaki Samiye, Suriye’de yaşadığı talihsiz kazalar nedeniyle işitme duyusunu tamamen kaybetti. 4 yıldır işitme engeliyle yaşayan küçük kız, anne ve babasının sesine de hasret yaşamak zorunda kaldı. Engelinden dolayı okula da gidemeyen Samiye, eğitim almaktan da geri kaldı. Ancak Şanlıurfa İnsani Yardım Vakfı, küçük kızın tedavi masraflarını üstlenerek tekrar işitmesini sağladı.

“11 YAŞINDAKİ MUHACİR KIZA İŞİTEN KULAK OLDUK”

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, “11 yaşındaki muhacir kıza işiten kulak olduk” diyerek tedavisi için gerekli masrafları hayırseverlerin yaptıkları bağışlar sayesinde dernek olarak üstlendi. Atila, “İHH Şanlıurfa Şubesi olarak Allah’ın yardımı bağışçılarımızın desteği ile Samiye’ye işitme cihazları aldık. Bağışçımıza teşekkür ederiz. Samiye dünden beri işitiyor. Mutluluğu tarif edilemez.” Diyerek Samiye’nin mutluluğuna ortak oldular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda