Şanlıurfa’daki ağaç katliamı için suç duyurusu

Şanlıurfa'daki ağaç katliamı için suç duyurusu

Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, “Ceylanpınar ilçemizde yaşanan orman katliamı ile ilgili suç duyurusunda bulunduk” dedi.

02 Kasım 2020 - 15:20 - Güncelleme: 02 Kasım 2020 - 15:52

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinde 3 dönümlük arazide yaklaşık 15 yıllık ağaçların, ilçe belediyesi tarafından kesildiği iddia edildi.

Yaşanan bu olaya vatandaşlardan büyük tepkiler gelirken, Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanı Rıdvan Söylemez de suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Söylemez, açıklamasında, “Ceylanpınar ilçemizde yaşanan orman katliamı ile ilgili suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Konuyla ilgili olarak Ceylanpınar Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin son dönemde yaşamış olduğu orman yangınları, ağaç katliamları sonucunda yeşillik alanlara ihtiyaç varken halihazırda bulunan vatandaşlarımız tarafından ekilip gözü gibi bakılıp, büyütmüş oldukları ağaçlık/ormanlık alanın kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından kesilip tahrip edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Çevreye zarar verildiği kadar, halkımızın sağlığına zarar veren şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur.

Emniyet, savcılık tarafından yapılacak soruşturma ve incelemeler sonucunda belirlenecek olan şüpheliler Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesi Mevlana Mah 8. Sokak Büyükşehir ŞUSKİ İşletmesi civarında bulunan ağaçlık/ormanlık alanı tahrip etmişler yüzlerce ağacı katletmişlerdir. EK 1 de görüntüleri sunmuş bulunmaktayız.

Ayrıca bu ağaçlık alan yakınlarında bulunan atık su kanalizasyonun, yaymış olduğu sağlığa zararlı kokuları dolaylı olarak engelleyerek çevre de yaşayan vatandaşlarımıza bir nebze olsun nefes olmaktayken bu şekilde kesilip tahrip edilmesi sonucunda çevreye zarar verildiği kadar halkımızın sağlına da zarar verilmiştir bu sebepledir ki ilgili maddeler uyarınca şüphelilerin cezalandırılması gerekmektedir.

NETİCE-İ TALEP: Yukarıda kısaca arz ve izah edilen nedenler ve savcılığınızın re'sen nazara alacağı nedenler ile belirlenecek olan şüpheli/şüpheliler hakkında soruşturma başlatılarak, şüpheli/şüpheliler hakkında ‘6831 SAYILI ORMAN KANUNA VE 2872 SAYILI ÇEVRE KANUNA MUHALEFET ETMEK’ ve ayrıca HALKIN SAĞLIĞINA zarar ve kamu davası açılarak verilmesi suçlarından iddianame hazırlanmasına cezalandırılmalarını arz ve talep ederiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda