Şanlıurfa’da toplu taşımaya zam geldi

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam geldi

Şanlıurfa’da, şehir içi toplu taşıma araçlarına yüzde 22 oranında zam yapıldı. Böylece 2 Lira 25 Kuruş olan toplu taşıma araçları ücreti, 2 Lira 70 Kuruşa yükseldi.

29 Ocak 2021 - 11:20 - Güncelleme: 29 Ocak 2021 - 11:52

Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından toplu taşıma araçlarında artan girdi maliyetleri nedeniyle zam artışı talep edildi. UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Toplantısı’nda masaya yatırılan zam talebi, oy birliği ile kabul edildi.  

Böylece 2 Lira 25 Kuruş olan toplu taşıma araçları ücreti, 2 Lira 70 Kuruşa yükseldi. Şanlıurfa Merkez-GAP Havalimanı ücreti 13’ten 14 Liraya, Siverek Merkez-GAP Havalimanı 20’den 22 Liraya Hilvan-GAP Havalimanı 7’den 9 Liraya çıkarıldı. Göbeklitepe’ye giden toplu taşıma araçlarının fiyatı ise 5’ten 6 Liraya yükseldi. Ayrıca 63 Balıklıgöl (ring) toplu taşıma aracının biniş fiyatı ise 1 Lira 30 Kuruştan 1 Lira 70 Kuruşa çıktı.   Yapılan zamların, 1 Şubat Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bu arada Şanlıurfa’da bulunan 200 özel halk otobüsünün de, pandemi sürecinde fazla yolcu alamadıklarından dolayı zarar ettikleri ve bu nedenle zam talebinde bulunulduğu öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda