Şanlıurfa’da kan bağışına yoğun ilgi

Şanlıurfa'da kan bağışına yoğun ilgi

Koronavirüs salgını nedeniyle kan bağışının azaldığı bugünlerde Şanlıurfa'da örnek görüntüler ortaya çıktı. Çok sayıda vatandaş duyarlılık gösterip bağış yapmak için açılan merkezde kalabalık oluşturdu.

26 Nisan 2020 - 00:00 - Güncelleme: 26 Nisan 2020 - 02:11

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) endişesi ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle Türk Kızılayı'na yapılan kanbağışında ciddi azalma görülürken, Şanlıurfa'da ise tam aksi yaşandı. 

Ölümcül salgın nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın önerisi ile İçişleri Bakanlığı belli günlerde sokağa çıkma yasağı uyguluyor. Hem yasak nedeniyle hem de vatandaşların kendisini karantinaya alması hem de virüs bulaşır endişesi ile vatandaşlar kan bağışı yapmaz oldu. Kan bağışında ciddi düşüş yaşandı. Kızılay yetkilileri de merkezlerin güvenilir olduğunu belirtip kan bağışı çağrısında bulundu. 
Kan bağışında her zaman duyarlılık gösteren Şanlıurfalılar salgına rağmen yine örnek olmaya devam etti.

Bugüne kadar PTT ve izin kuyruklarında kalabalık oluşturması ile gündeme gelen kentte, bu kez kan bağışı için uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Çok sayıda vatandaş duyarlılık gösterip kan bağışında bulunmak için merkeze giderek "Hayat kurtarmak için biz de varız" dedi.

Bu davranış takdir topladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda