Şanlıurfa’da gazeteciye hakaret cezasız kalmadı!

Şanlıurfa'da gazeteciye hakaret cezasız kalmadı!

Şanlıurfa'da sahte belgeler yayınlayarak sözde gazetecilik yapan Ömer Seyfettin Bacaksız'ın Gazeteci Mustafa Arısüt hakkındaki yalan ifadeleri cezasız kalmadı. Mahkeme Bacaksız'a para cezası verdi.

07 Temmuz 2021 - 19:00 - Güncelleme: 07 Temmuz 2021 - 20:15

Hakaretler, iftira ve sahte belgelerle sosyal medyada paylaşımlar yaparak suç işleyen Ömer Seyfettin Bacaksız bu kez cezalandırıldı.

Hakkında aynı suçtan bir çok soruşturma olan Bacaksız, İpekyol Medya Grubu İmtiyaz Sahibi Gazeteci Mustafa Arısüt hakkında yalan ifadeler ve hakaret dolu paylaşımlarda bulundu. Gazeteci Arısüt, Bacaksız hakkında suç duyurusunda bulundu ve konu yargıya taşındı. Bacaksız'ın uzlaşma yolunu istemesine rağmen Arısüt'ün kabul etmemesi ve yargılamaya devam edilmesini talep etmesi üzerine taraflar arasında duruşma devam etti. Mahkeme de bugün kararını verdi.

Müşteki beyanı, şüpheli ikrarı ve paylaşılan yazıların içeriği bir bütün halinde değerlendirildiğinde şüphelinin farklı tarihlerde aleni olarak kabul edilen sosyal paylaşım sitesi üzerinden müştekinin onur, şeref ve haysiyetii kırıcı nitelikte paylaşımlar yaptığı, böylelikle şüphelinin üzerine atılı zincirleme şeklinde alenen hakaret suçu işlediği anlaşılmakla; şüphelinin cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme kararına göre Bacaksız yaklaşık 10 bin tazminat ödemeye mahkum edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda