Şanlıurfa’da eğitim-öğretim heyecanı başladı

Şanlıurfa'da eğitim-öğretim heyecanı başladı

Şanlıurfa’da, 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 2002 Vakıflar İlkokulunda düzenlene törenle başladı.

12 Eylül 2022 - 13:40 - Güncelleme: 12 Eylül 2022 - 13:55

Törene; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü İbrahim Halil Topçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekileri Zemzem Gülender Açanal ile Mehmet Ali Cevheri,  İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, İl Emniyet Müdürü Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; öğrenciler şiir, müzik gibi çeşitli etkinlikler sergiledi.

TOPÇU: ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇAĞA HAZIRLIYORUZ

Bakanlık olarak eğitime desteklerinin süreceğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü İbrahim Halil Topçu, “Bakanlık olarak dijital çağ olarak adlandırıldığı, bilginin güç olduğu bir döneme çocuklarımızı hazırlamaya çalışıyoruz. Bilişim ve teknolojinin geliştiği bu çağda öğrencilerimizi özellikle kendi yaşadığı dönemde rekabet edebilecek düzeyde sahip olunması gereken becerilere ulaşılması için çalışıyoruz” dedi.

Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, “Urfa’ya yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlar getirsin. Okullar dostlukların ve arkadaşlığın kurulduğu ilk temel yerledir. Gençlerimizin, çocuklarımızın yaz tatili bugün itibari ile sona erdi. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için okul zili bugün çaldı. 2022-2023 eğitim - öğretim sezonu dolayısıyla şehrimizde yaz tatilinin ardından tekrar okullarıyla, arkadaşlarıyla, sıralarıyla ve öğretmenleriyle buluşan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadesini kullandı


AYHAN: YAKLAŞIK 2 BİN DERSLİK İHALE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Eğitimin toplumsal bir görev olduğunu söyleyen Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı uğurlu olsun.  Türkiye’nin en çok öğrencisi olan illerden biriyiz. Eğitim toplumsal bir görevdir. Şehrin tüm dinamikleriyle eğitime destek sağlayacağız. Eğitim her şeyin başıdır. Acentemizin birinci maddesi eğitimdir. Her alanda sıkıntımız olabilir ama yapılan çalışmalarla sıkıntıları gidereceğiz. Urfa eğitim olarak eksiği var. Urfa’da binlerce derslikler yapıldı, binlerce öğretmen atandı. Çağ değişiyor. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor.  Yaklaşık 2 bin derslik ihale süreci devam ediyor. 3 bin derslikte planımızda var. Okuma kültürü kazandırılması anlamında da her ay valilik olarak 10 bin kitap okullar isteği zaman göndereceğiz. Öğrencilere bu kapsamında çeşitli hediyeler vereceğiz.  Her hafta bir saat okuma saati yapılacak. Urfa için okuma saati diyeceğiz. Herkes o saate kitap okuyacak” ifadesini kullandı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda