Şanlıurfa’da bir husumet daha sona erdi

Şanlıurfa'da bir husumet daha sona erdi

Şanlıurfa’da 9 ay önce iki aşiret mensubu arasında başlayan ve 1 kişinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına neden olan husumet, barış yemeğiyle sonuçlandı.

10 Mart 2021 - 14:40 - Güncelleme: 10 Mart 2021 - 14:51

Karşıyaka Mahallesi'nde, 9 ay önce meydana gelen tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda Müslüm Filiz hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralanmıştı. Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel, iki aile arasında başlayan husumetin sonlandırılması için, her iki aileyle görüşerek barışmaya ikna etti. Şehitlik Düğün Salonu’nda bir araya gelen Filiz ailesi ile Kaya ailesi, yapılan törenle aralarındaki husumete son verdi. Yüzlerce kişinin katılım sağladığı barış töreninde taraflar polisin üst araması yapılarak salona alındı.

ÖNCEL: “KAVGANIN KAZANANI, BARIŞIN KAYBEDENİ OLMAZ”

Gerçekleşen barışa İzol aşireti ile Biniicil aşiretin önde gelenleri, aşiret reisleri, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Beledye Başkanı Metin Baydilli, iş adamları, kanaat önderleri ve her iki ailenin mensupları katıldı. Dr. Feridun Öncel yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 9 ay önce istenmeyen bir olaydan dolayı güzide bu iki ailemizin arasında başlayan husumet barışla noktalandı. Kavganın kazananı, barışın kaybedeni olmaz. Ben bu barışta İzol Aşiretine mensup Mehmet İzol'a Biniicil Aşiretine mensup İbrahim Budak'a barışa katılan ve katkısı olan her iki aşiret mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Programda, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de konuşma yaparken, Büyükşehir meclis üyesi Hasan İzol da husumetli ailelerin barışmasına vesile oldukları için mutlu olduklarını söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda