Şanlıurfa’da 30 ülke yatırım için buluştu!

Şanlıurfa’da 30 ülke yatırım için buluştu!

MÜSİAD’ın ev sahipliğinde Şanlıurfa’da gerçekleşen ‘Asya Pasifik Ticaret Müşavirleri Buluşması’ ile ilgili olarak konuşan İl Başkanı Mahmut Barut, “Şanlıurfa bir ülke potansiyelinde, çok güçlü ülkeler potansiyelinde olacak bir yeterliliği var. Ve bu yeterliliği bizim açığa çıkarmamız lazım. Diğer ülkelere de açmamız lazım ve bu Asya Pasifik ülkelerinin buluşmasının da şehrimize çok önemli ekonomik katkılar sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.

06 Şubat 2018 - 16:33

“Asya Pasifik Ticaret Müşavirleri Buluşması” Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Dün başlayan program bugün de bir otelde yapılan toplantı ile devam etti.

Sabah erken saatlerde yapılan toplantıya MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar ile 30’a yakın ülkenin ticaret müşavirleri katıldı.

 ‘BU BULUŞMA ŞEHRİMİZE EKONOMİK KATKILARAK SAĞLAYACAK’ 
Düzenlenen toplantı ile ilgili olarak bilgi veren MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut, Şanlıurfa’nın çok büyük bir potansiyelinin olduğunu belirterek, “MÜSİAD olarak ekonomi cephesinde Türkiye’yi nasıl güçlendirebiliriz bu gayedeyiz. Şanlıurfa’nın potansiyelinin farkındayız. Şanlıurfa bir ülke potansiyelinde, çok güçlü ülkelere potansiyelinde olacak bir yeterliliği var. Ve bu yeterliliği bizim açığa çıkarmamız lazım. Diğer ülkelere de açmamız lazım ve bu Asya Pasifik ülkelerinin buluşmasının da şehrimize çok önemli ekonomik katkılar sağlayacağını ümit ediyorum. Hem şehrimizin potansiyelini o ülkelere açıp hem de o ülkelerdeki yatırım fırsatlarını da değerlendiriyoruz. Burada 30’a yakın ülkenin ticaret müşaviri ve konsolosu var. Biz her ülkeye 1-2 arkadaşımızı, sanayicimizi kendilerine arkadaş ettik. Dünden bu yana çok ciddi diyaloglar kuruluyor. Urfa’nın çok güçlü bir ekonomiye ulaşması için istihdamını tamamlamış, ihracatını yükseltmiş bir şehir haline gelmesi için var gücümüzle gayret ediyoruz” sözlerini kullandı.

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda