Sağlık çalışanları: "Kapsamlı ve adil bir zam...

Sağlık çalışanları: "Kapsamlı ve adil bir zam istiyoruz"

Şanlıurfa’da sağlık çalışanları, hekim harici binlerce sağlık çalışanının ‘üvey evlat’ olarak görüldüğünü belirterek, tüm çalışanlara adil zam yapılması çağrısında bulundu.

07 Aralık 2021 - 15:02 - Güncelleme: 07 Aralık 2021 - 15:13

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şanlıurfa Şubesi üyeleri öğle saatlerinde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı.

“Sağlık çalışanları bu ülkenin hayat sigortasıdır” pankartı açan grup, “Sağlık ekip işidir, “Ücrette adalet istiyoruz” yazılı dövizler taşıdı. Şube Başkanı Reşit Doğan tarafından okunan basın açıklamasında yapılan zammın tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada hükümete çağrıda bulunularak, binlerce sağlık çalışanının ‘üvey evlat’ olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı alınması, tersi bir uygulamanın, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralayacağı ifade edildi.

Bakanlığın açıkladığı zam miktarından tüm sağlık çalışanlarının memnuniyet duyması gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sadece Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık çalışanları değil… Üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri de zam kapsamının dışında tutulmuş. Şunun altını özellikle çiziyoruz,  yetkili sendika olarak, biz zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkar anlamına gelir. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Siyaset eliyle, kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Hekim harici yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız.”

“Sağlık ekip işidir” denilen açıklamada, bu hizmeti sunan sağlık çalışanlarının da bir vücudun organları gibi bütün olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ülkede kamu adına 1 milyon sağlık çalışanının görev yaptığı bilgisi verilerek, şunlar belirtildi:

“Görev tanımları farklıdır ancak yaptıkları iş insanımıza sağlık hizmeti sunmaktır. Her bir branştaki her bir birimdeki sağlık emekçisi, sağlık hizmet zincirinin bir halkasını temsil ediyor. Zincirin bir halkasını yok sayarsanız, tamamını yok saymış olursunuz. Zincirin bir halkasını kırarsanız, tamamını incitmiş olursunuz. Zincirin bir halkasını görmezden gelirseniz, tamamını görmezden gelmiş olursunuz… Geçen hafta, sağlığın bir ekip işi olduğu, sağlık çalışanlarının da bir bütün olduğu, yüce Meclis eliyle resmen inkar edilmek istenmiştir.”

İktidara çağrıda bulunulan açıklama, şu ifadelerle sonlandırıldı:

“Meclis’ten yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar… Ümit ve temennimiz, çok geç olmadan, kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesidir.”

Sağlık-Sen üyesi çalışanlar, 9 Aralık Perşembe günü de iş bırakacaklarını bildirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda