Sağlığınız tehdit altında... Güneş altındaki sulara dikkat!

Sağlığınız tehdit altında... Güneş altındaki sulara dikkat!

Şanlıurfa’da zincir marketlerin ambalajlı suları güneşin önüne koymaları insan sağlığını tehlikeye atıyor.

12 Mayıs 2021 - 17:40 - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 - 22:23

Kentte zincir marketlerin önünde bulunan ambalajlı hazır sular, güneşten gelen zararlı ışınlara maruz kalıyor. Yasak olmasına rağmen dışarıda istif edilen ambalajlı sular, güneşte kaldığı zaman ambalajdaki kimyasal maddeler eriyip suya karışıyor. Bu nedenle insan sağlığı tehdit altına giriyor. Adeta sağlığı hiçe sayan zincir marketlerin bu davranışına tepki gösterilirken, yetkililerin bu konuya ilişkin denetlemelerde bulunulması talep edildi.

UZMANLARDAN UYARI!

Uzmanlar, güneşe maruz kalan ambalajlı suların yazın çok iyi muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Ambalajlı sular ve plastik şişeler satış noktalarına gelene kadar güneş ışınlarına maruz kalabiliyor. Satış noktasına ulaşan sular ise bazen dolaba sığmadığında dükkân önlerine ya da yola koyuluyor. Ancak bu sular uzun süre güneşte kaldığında sağlığımız için çok büyük bir risk oluşturuyor. Çünkü ambalajda bulunan kimyasal maddeler içeceğe karışabiliyor. Ülkemizde artık birçok büyük şehirde musluk suyu yerine ambalajlı içme sularının tercih edildiği göz önüne bulundurulursa herkesin bu konuda çok dikkatli olması gerek. Vatandaşlarımız dışarıdayken su alacakları zaman mutlaka cam şişeleri tercih etmeli. Evlerde ise plastik damacanalar yerine yine cam damacanalar kullanılmalı. Sonrasında da sular cam sürahi ya da şişelerde muhafaza edilmeli.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda