Paletli ambulans yok iddialarına yanıt geldi

Paletli ambulans yok iddialarına yanıt geldi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yayınlanan "Paletli ambulanstan eser yok” iddialarını görüntü ve fotoğraflarla yalanladı.

24 Ocak 2022 - 21:42 - Güncelleme: 24 Ocak 2022 - 21:52

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Bugün (24.01.2022) bazı basın yayın organlarında yayınlanan “Paletli Ambulans Nerede? Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde özellikle kış mevsiminde hastalara daha hızlı müdahale edilmesi için tahsis edilen paletli ambulanstan eser yok” başlıklı haberle ilgili olarak yapıldığı belirtilen açıklamada iddialar "İlimizde 3 adet paletli 4x4 ambulans bulunmaktadır. Ambulanslardan 1 tane Siverek, 1 tane Viranşehir ve 1 tane Şanlıurfa merkezde bulunmaktadır" sözleriyle yalanlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Siverek'te paletli ambulanslar ile yapılan hasta sevklerine dair de şu açıklamalarda bulundu:

"Bahse konu yoğun kar yağışının yaşandığı Siverek ilçemizde paletli ambulans aktif olarak hasta nakli yapmaktadır. Kar yağışı ile birlikte Siverek ‘in birçok mahallesinde hastalar paletli ambulanslar ile mahallelerinden alınıp kara ambulansı ile hastanelere sevki sağlanmıştır. Bugün Siverek ilçesi Gürakar Mahallesinde Paletli Ambulans ile hasta nakli gerçekleşmiştir. Yine bugün saat 20:00 itibari ile Siverek Akyurt mahallesinden Böbrek nakli olup yüksek tansiyon rahatsızlığı olan hasta paletli ambulans ile Siverek Devlet Hastanesine getirilmiştir.

Sonuç olarak paletli ambulanslarımız aktif olarak bölgede faaliyet göstermektedir." 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda