Özdağ: IŞİD’in Güneydoğu’da en güçlü olduğu il Urfa

Özdağ: IŞİD'in Güneydoğu'da en güçlü olduğu il Urfa

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, terör örgütü IŞİD’in Güneydoğu’da en güçlü ve örgütlenmesinin en etkili olduğu şehrin Şanlıurfa olduğunu iddia etti.

02 Ocak 2023 - 17:32 - Güncelleme: 02 Ocak 2023 - 19:34

Zafer Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında hükümetin sığınmacı politikasını eleştirdi.

"Orta Doğu'nun en kanlı örgütlerinden birisi olan IŞİD'in Türkiye'ye her geçen gün biraz daha yerleştiğini görüyoruz” diyen Özdağ, Türkiye’de 2022’de aralık ayına kadar yakalanan IŞİD'li terörist sayısının bin 179 olduğunu bilgisini verdi.

Türkiye’de yakalanmayan IŞİD’li sayısının çok daha fazla olduğunu ileri süren Ümit Özdağ, polis tarafından en fazla IŞİD operasyonu yapılan illerin arasında Şanlıurfa'nın da yer aldığını kaydetti. Özdağ, şunları söyledi:

“Ankara, Adana, İstanbul, Kayseri, Mersin, Samsun ve Şanlıurfa en fazla IŞİD operasyonunun polis tarafından yapıldığı şehirlerimizdir. Demek ki bu şehirler aynı zamanda, bakın, güneyde Adana, Güneydoğu'da Şanlıurfa, Orta Anadolu'da Kayseri, Karadeniz'de Samsun, yine Mersin Akdeniz'de, İstanbul, Ankara IŞİD'in en güçlü olduğu şehirler ve örgütlenmesinin en etkili olduğu şehirler olarak karşımıza çıkıyor. Emniyet teşkilatının operasyonlarını incelediğimiz zaman, ağustos ayı hariç, o ay 9 operasyon yapılmış. Hep 10’un üzerinde, 16-17-14, Türkiye çapında operasyonlar yapılmış ve böylece örgüt baskı altında tutulmaya çalışılmış bu operasyonlarda IŞİD’in Musul Emiri yakalanmış. İnterpol tarafından 8 kişinin kafasını keserek öldürdüğü için kırmızı bültenle aranan Muhammed D. Yakalanmış. IŞİD'in Musul Bölge Komutanı yakalanmış. IŞİD’in Türkiye’deki 5 sorumlusundan bir tanesi Muhammed H. M. Yakalanmış. “Kara Dul” lakaplı bombacı bir terörist, canlı terörist yakalanmış. Keza yine canlı terörist olarak eğitilen Beşar El Minsen yakalanmış. Canlı bomba olarak eğitilen Süleyman el Hamid yakalanmış. IŞİD lideri, evet IŞİD'in lideri Türkiye'de yakalanmış, Ebu Hasan el Kureyşi. Interpol tarafından kırmızı bültende yakalanan A. N. ve C. V. Yakalanmış. 2 askerimizi yakarak öldüren şerefsizlerden bir tanesi, İ. İ. yine Türkiye'de yakalanmış. IŞİD'in yöneticisi Başar Sabbah Gazzal el Sumai yakalanmış. IŞİD’in iletişim sorumlusu yine Türkiye'de yakalanmış 2022 içinde. Arkadaşlar, bu bir şeyi gösteriyor: IŞİD karargahını Türkiye'ye taşımış. IŞİD artık bir Suriye örgütü, bir Irak örgütü değil. IŞİD, Irak'ta ve Suriye'de kolları olan bir Türkiye örgütüne dönüşmüş”.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda