Onlarca kişi işsiz kalabilir! Urfa’da gözler yeni kararda...

Onlarca kişi işsiz kalabilir! Urfa'da gözler yeni kararda...

Kısıtlama tedbirleri kapsamında sadece paket servis yapan işletmelere dair rapor yayımlandı. Sürecin uzamasıyla 700 bin kişinin işsiz kalma riskinin olduğu belirtilirken, Şanlıurfa'da da çok sayıda işletme zor günler yaşıyor.

23 Ocak 2021 - 14:40 - Güncelleme: 23 Ocak 2021 - 14:58

Koronavirüs pandemisi dolayısıyla ülkemizde alınan kısıtlama tedbirleri ekonomi hayatını olumsuz etkilmeye devam ederken, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği tarafından (TURYİD) endişe verici bir rapor hazırlandı.

Yeme-içme sektörüne dair hazırlanan rapora göre açılış süreci uzar ve destek verilmezse sektörde 35 bin işletme açılmama, 700 bin kişi de işsiz kalma riski ile karşı karşıya.

URFA'DA KAPANAN İŞYERLERİ, TEFECİLERE BULAŞAN İŞLETMELER...

Şanlıurfa'da da sektördeki durum iç açıcı değil. Kentte kafe ve restoranların paket servis dışında kapatılması hem işvereni hem de işçileri mağdur etti. Kimi işveren kirasını ödeyemedi borca girdi, kimi nitelikli elemanını kaybetti, kimi de gizli olarak müşteri aldı ancak onlar da yakalanıp ceza yedi. Daha da vahimi kentin hem aile birliği, hem toplumsal huzuru bozan hem de asayiş olaylarına neden olan tefecilik arttı. Çoğu işveren borçları nedeniyle tefecilerin eline düştü. 

Şimdi binlerce işletme kısıtlama tedbirlerinin biraz gevşetilmesini bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih olarak 15 Şubat'ı işaret ederken işletmeler de okullarla beraber normalleşme sürecine geçmeyi istiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda