Okul kantincileri için Bakan Elvan’dan destek bekleniyor

Okul kantincileri için Bakan Elvan'dan destek bekleniyor

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, perişan durumda olduğunu belirttiği okul kantincileri için gelir kaybı desteğinin 3 ay değil 12 ay süre ile verilmesini talep etti.

21 Şubat 2021 - 12:00 - Güncelleme: 21 Şubat 2021 - 12:54

Korona virüs nedeniyle en büyük sıkıntıyı yaşayan sektörlerden birisi de hiç şüphesiz ki okul kantinleri oldu. Pandemi dolayısıyla alınan tedbirlerden dolayı aylardır kapalı durumda bulunan kantin işletmecileri maddi anlamda büyük kriz yaşıyor. Kantinci üyelerinin sorununu dile getiren Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, okul kantincileri için gelir kaybı desteğinin 12 ay süre ile verilmesini istedi.

 

ALTUN: KANTİNCİ ÜYELERİMİZ PERİŞAN DURUMDA

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, yaptığı açıklamada, korona virüs tedbirlerinden dolayı okul kantinlerinin 1 yıldır kapalı olduğunu ve bu nedenle üyelerinin perişan durumda olduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a seslenen Altun, “Okul kantinci üyelerimiz pandemi sürecinden dolayı 1 yıldan beridir okullar kapalı olduğu için mağdur durumdalar. Görülüyor ki ikinci dönemde de okullar açılmayacak bu nedenle kantinci üyelerimizin kendileri, aileleri ve yanında çalışan elemanlarının mağduriyetleri devam edecek. Kantinci üyelerimiz şu anda ‘mağdur’ derecesini aştılar artık ‘perişan’ durumdalar. 1 yıldan beridir evlerine 1 TL para girmedi. Bu kantinci üyelerimizi ya Belediyelerde ve Valiliklerde işe alın veya şu anda verilmekte olan Gelir Kaybı Desteği (1000 TL x3 ay) (Bunun için de ayrıca Teşekkür ederiz.) desteğinin 3 ay değil 12 süre ile verilmesini istiyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda