Necmettin Sağlam: Urfa Barosunun maskesi düştü

Necmettin Sağlam: Urfa Barosunun maskesi düştü

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrası Şanlıurfa Barosunun suç duyurusunda bulunduğu Eyyübiye Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, verdiği ifade sonrası açıklamada bulundu.

13 Ağustos 2020 - 17:40 - Güncelleme: 13 Ağustos 2020 - 17:45

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, zina ve eşcinsellik üzerine verdiği hutbe sonrası destek çıkan isimler olurken, eleştiriler de arka arkaya geldi.

Erbaş'ı eleştiren bir açıklama da 3 Mayıs günü Şanlıurfa Barosu tarafından yapıldı. Baro tarafından yapılan açıklamada, "İddia edildiği gibi bir ötekileştirmenin veya bizim gibi düşünmeyenlerin değerlerinin aşağılamanın karşısında ilk saflarda yer alacağımızı belirtmek isteriz" denildi.

 

SAĞLAM'IN PAYLAŞIMI SONRASI URFA BAROSU ŞİKAYETÇİ OLDU

Baronun yaptığı açıklama sonrası ise avukatlar ikiye bölündü. Bazı avukatlar açıklamanın arkasında olduklarını kaydederken, sosyal medyadan da karşıt paylaşımlar geldi. Bu paylaşımlardan birini de Eyyübiye Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam yaptı. Sağlam, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu mübarek saatte kafama bir şey takıldı. Avukat kardeşlerimi tenzih ederek diyorum ki acaba baroların yönetimini eşcinseller ele geçirmiş olabilir mi?" ifadelerine yer verdi.

İFADE VEREN SAĞLAM: İRONİK BİR AYIPTIR!

Sağlam'ın paylaşımı sonrası Şanlıurfa Barosu, suç duyurusunda bulundu. Bugün gittiği Eyyübiye 50. Yıl Polis Merkezi Amirliğinde ifade veren Sağlam, daha sonra basın açıklamasında bulundu.

Sağlam, yaptığı açıklama ile şöyle dedi: 

"Diyanet İşleri Başkanının yaptığı hutbesi sonrası, Ankara ve diğer baroların LGBT savunuculuğu karşısında yaptığım paylaşım üzerine Şanlıurfa Barosunn suç duyurusunda bulunması üzerine buraya geldim. Şu anda karakol önündeyim. Az önce ifademi verdim, çıktım. Benim paylaşımım avukatları tenzih eder ve barolara dair genel bir açıklamaydı. Bunu Urfa Barosu üstüne alınmış, üzüldüm. Bunca işin arasında bizimle uğraşıyor. Başka işleri yokmuş gibi... Bir şeye sevindim. O da baronun doğruya geldiğini gösteriyor. Esas yapmak istediğim de buydu. Baronun maskesi düştü. Eşcinselliği hakaret olarak kabul etmiştir. Baronun, 'eşcinsellik haktır' deyip, sonradan bunu hakaret sayıp, suç duyurusunda bulunması ironik bir ayıptır. Allah kimseyi bu hale düşürmesin. Allah kimseye hakaret saydığını savunacak kadar zihin tutulması vermesin."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda