Monolit gizemli geldi, gizemli gitti

Monolit gizemli geldi, gizemli gitti

Göbeklitepe yakınlarında ortaya çıkan ve kentte büyük heyecana neden olan metal monolit, gizemi çözülmeden ortadan kayboldu.

09 Şubat 2021 - 10:00 - Güncelleme: 09 Şubat 2021 - 10:23

Şanlıurfa'da bulunan ve 12 bin yıllık geçmişiyle tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe Ören Yeri'nin bulunduğu Örencik Mahallesi'nde, geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde bir tarlanın uç noktasında 3 metre yüksekliğinde 50 santim genişliğinde bir metal blok bulundu.  İhbarla bölgeye gelen jandarma ekipleri çevrede önlem alırken, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlileri tarafından da inceleme yapıldı. İncelemede, kim tarafından konulduğu bilinmeyen monolitin üzerinde Göktürk alfabesi ile 'Gökyüzüne bak ayı gör' yazıldığı belirlendi. Kentte büyük heyecana neden olan ve kim yada kimler tarafından konulduğu jandarma tarafından araştırılan monolitin, gece saatlerinde kaldırıldığı ortaya çıktı. Sabah saatlerinde bölgeye giden çevredeki vatandaşlar, monolitin kaldırıldığını gördü. Kim ya da kimler tarafından araziye dikildiği henüz bilinmeyen monolitin, bu kez de ortadan kaybolması görenleri şaşkına uğrattı.

DAHA ÖNCE ABD VE ROMANYA'DA DA BENZERLERİ GÖRÜLMÜŞTÜ

Göbeklitepe yakınlarında görülen metal blok, daha önce ABD, Romanya ile çeşitli ülkelerde aniden ortaya çıkan ve yine aniden kaybolan monolitlere benzerliğiyle dikkat çekiyordu. Monolit bulunduğu bilgisi üzerine yüzlerce kişinin Örencik’e akın etmesi üzerine jandarma, alanda 24 saat nöbet tutmaya başlamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda