’Mezopotamya’nın Altın Üçgeni’ çalıştayı yapıldı

'Mezopotamya'nın Altın Üçgeni' çalıştayı yapıldı

Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'in kültür değerlerinin tanıtıldığı 'Mezopotamya'nın Altın Üçgeni' çalıştayı Diyarbakır'da düzenlendi.

07 Kasım 2020 - 16:40 - Güncelleme: 07 Kasım 2020 - 17:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği, Diyarbakır Valiliği ve Mardin Valiliği ile Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın ortaklığıyla "Mezopotamya'nın Altın Üçgeni" çalıştayı düzenlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Salonundaki çalıştaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Mardin Vali Yardımcısı Recep Aydın, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, "Ülkemiz ve Anadolu'muz bir açık hava müze. İnsanlık tarihi bu topraklarda başladı. Bu topraklarda çok çeşitli medeniyetler oluştu ve bunların çok derin izleri ve kültürü bu topraklarda kaldı. Bu olağanüstü müzenin en müstesna köşelerinden bir tanesi kuzey Mezopotamya dediğimiz ve Diyarbakır'ın merkezinde olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgemizdir. Bakanlık olarak uzunca süreden beridir en büyük amaçlarımızdan bir tanesi Türkiye'de turizmin 12 aya ve tüm yıla yayılması, Anadolu'nun her bir köşesinde turizmin her bir çeşidinin yaşatılmasıdır. Bu amacımızın gerçekleştirilmesi için önemli basamaklardan bir tanesi de inanç ve kültür turizmi açısından çok büyük değerlere sahip olan bu bölgemizin bir an önce turizmde gelişmesidir. Bölge potansiyel olarak fazlasıyla bunlara sahip. Son zamanlarda terörün minimize olduğu ve sıfırlandığı bir süreçteyiz. Bölgede turizm ve kültür adına çok ciddi altyapı yatırımları yapılmış durumda. bölgenin tanıtımıyla ilgili çok güzel çalışmalar yapılıyor" sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda