Maraş katliamının 43. yıldönümü Urfa’da kınandı

Maraş katliamının 43. yıldönümü Urfa'da kınandı

Maraş Katliamının 43. yıldönümü Şanlıurfa Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

26 Aralık 2021 - 15:44 - Güncelleme: 26 Aralık 2021 - 15:44

Kahramanmaraş’ta 19 Aralık 1978’de başlayan ve 26 Aralık 1978’de sona eren Maraş Katiamı’nda hayatını kaybedenler, ölümlerinin 43. yıldönümünde Şanlıurfa Alevi Kültür Dernekleri üyelerince anıldı.

Sırrın Mahallesi’nde bulunan cem evi önündeki anma programına Eğitimciler Birliği Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Binici, CHP Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, Türkiye İşçi Partisi İl Başkanı İbrahim Halil Şansal, Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Başkanı Reşit Burhan ile çok sayıda sivil toplum kuruşu temsilcileri katıldı.

Etkinlikte “Maraş’ı, Çorum’u, Sivas’ı unutma”, “Gelin canlar bir olalım”, “Düzenin Alevisi olmayacağız” yazılı dövizler açılırken, sık sık “Maraş’ı unutma, unutturma” sloganları atıldı.

 

TÜRKMEN: “43. YILINDA BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ”

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından açıklamada bulunan Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Türkmen, Maraş Katliamının yıldönümünde katliamı kınadıklarını belirterek, “Alevi halkımıza yönelik düzenlenen bu katliamın sorumlularını 43. yılında bir kez daha lanetliyoruz” dedi.

“YARAYI KAŞIMAYIN; TARİHİ, TARİHÇİLERE BIRAKIN!”

Katliamları yapanlar değil, katliamları gündeme getirenlerin suçlu görüldüğünü iddia eden Türkmen,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“ ‘Yarayı kaşımayın, tarihi, tarihçilere bırakın!’ gibi kurnazlıklarla katliam ve katliamcılar unutturulmaya çalışıldı. Türkiye, geçmişindeki bu utancı temizlemek, geleceğini de aydınlatmak zorundadır. Bizce bunun çözümü, katliamın gizli arşiv belgelerinin açıklanması ve sorumluların bulunması ile olur. Bizler, kaç yıl geçerse geçsin Maraş’ta kaybettiğimiz canlarımız için adalet arayacağız ve bu karanlığı aydınlatılıncaya kadar çaba harcayacağız. Maraş katliamının 43. yılında yaşamını yitiren canlarımızı saygıyla anıyor, katilleri, koruyucularını ve onları yönlendiren insanlık dışı gerici faşist ideolojilerini ve dünya üzerinde yaşanan tüm katliamları ve soykırımları kınıyor ve lanetliyoruz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda