Kurumlar açık ihale vermekten kaçınıyor

Kurumlar açık ihale vermekten kaçınıyor

Şanlıurfa Valiliğinin genelgesine rağmen kentte hala birçok kurum açık ihale yerine doğrudan temin yöntemine eğilim gösteriyor. Bu yöntem de hem şeffaflık ilkesini hem de gazetelerin gelirlerini doğrudan etkiliyor.

24 Kasım 2020 - 14:40 - Güncelleme: 24 Kasım 2020 - 14:49

Şanlıurfa’da kamu kurumları açık ihale yöntemi yerine hala doğrudan temin yöntemine eğilim gösteriyor. Birçok kez değiştirilen Kamu İhale Kanununu kendilerine fırsat olarak gören kurumlar doğrudan temin yöntemiyle daha hızlı hizmet ve mal alımı yaptıklarını öne sürseler de bu kimi zaman sürekli hale gelebiliyor. Açık ihale yerine doğrudan teminle hizmet ve mal alımı yapan kurumlar hem şeffaflık ilkesini hem de gazetelerin can damarı olan ihale gelirlerini doğrudan etkiliyor.
 

VALİLİK UYARMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’da yerel gazetelerin bir araya gelerek kurdukları gazeteciler platformu doğrudan alımlarla ilgili Şanlıurfa Valiliğiyle görüşmüştü. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kurumların açık ihale yöntemiyle mal ve hizmet alımı yapması için kurumlara genelge göndermesine rağmen hala bazı kurumların doğrudan temine devam ettiği kaydediliyor. Başta belediyeler olmak üzere il ve ilçe sağlık müdürlükleri, jandarma, emniyet müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gibi birçok kurumun benzer yollarla alım yaptıkları öne sürülüyor.

HANGİ DURUMLARDA DOĞRUDAN TEMİN YAPILMALI

Kamu İhale Kanununa göre, belli bir miktarın altında kalan hizmet alımları kurumlar tarafından 'doğrudan' temin yöntemi ile satın alınabiliyor. Ancak kimi kurumların Basın İlan Kurumu'na ilan vererek 'açık' ihale ile alınacak hizmetleri bile doğrudan temin yöntemi ile aldıkları kaydediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda