Küçük: "Yabancı oyunculardan uzak durulmalı"

Küçük: "Yabancı oyunculardan uzak durulmalı"

Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu M. Giray Küçük, yabancı futbolcular nedeniyle birçok kulübün maddi sıkıntılar nedeniyle kapanma noktasına geldiğini söyledi.

23 Mayıs 2021 - 13:00 - Güncelleme: 23 Mayıs 2021 - 13:01

TFF 1. Lig’de mücadele eden Altınordu FK, Play-Off’ta Samsunspor’u eleyerek finale kalmayı başardı. İzmir temsilcisi, yine aynı ilin takımı Altay ile oynayacağı Play-Off finalinden de zaferle ayrılırsa Süper Lig bileti almış olacak. Yabancı oyuncu oynatmayan ve altyapıya büyük önem veren Altınordu’nun, Süper Lig’e yaklaşması spor camiasında takdirle karşılandı.

Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu M. Giray Küçük de, yaptığı açıklamada, Altınordu’yu tebrik ederek, “Yaptıkları her şey eleştirilebilir ama bir şeyi çok doğru yapıyorlar. Yıllardır savunduğum yabancı oyuncu hayranlığının bırakılması gerektiği fikrimi benimsedikleri için” dedi.

Yabancı oyuncuların maddi anlamda kulüplere verdiği zararlara vurgu yapan Küçük, “Türk futbolunda yok olup giden takımların tamamı yabancı oyunculara olan borçlar yüzünden, onlara verilen tonlarca paralar ve ödenmeyen borçlar nedeniyle bittiler. Türk oyunculara olan borçlar bir şekilde uzlaşılarak ödeniyor. Neticede hiç bir Türk futbolcu, bir kulübün kapanmasına neden olmaz, vicdanı buna el vermez. Ama yabancı oyuncu bir kaç yıl sonra, bazen bir kaç maç sonra çekip ülkesine gidip davayı açıyor. Avukatını tutup FİFA’ya şikayetini yapıyor ve uzlaşmaya dahi muhatap bulamıyorsunuz. Parayı EURO cinsinden ve faiziyle birlikte ya ödüyorsunuz ya da kulübün kapanmasına göz yummak zorunda kalıyorsunuz.”

 

“KULAKLARA KÜPE OLMASI LAZIM”

Küçük, Şanlıurfaspor’un da kapanma durumundan son anda kurtulduğunu belirterek, “Çok şükür Şanlıurfaspor düşmedi şansı da vardı çünkü borcu olan yabancı oyuncularla kişisel ilişkiler devam ediyordu. Ama kulaklara küpe olması lazım. Bir dahaki sefere bu kadar şanslı olmayız. İnşallah Urfaspor üst liglere çıkarsa yabancı oyunculardan uzak durup kaliteli Türk futbolculardan kurulu kadrolar yapmalıdır ve Altınordu gibi bunu kendisine bir kulüp ilkesi olarak benimsemelidir. Ancak bu şekilde Urfaspor ilelebet yaşayabilir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...