Krantina sürecini mısralara dökerek dile getirdi

Krantina sürecini mısralara dökerek dile getirdi

Koronavirüse yakalanarak Suruç Devlet hastanesinde tedavi altına alınan Şair Sait Kendirci, Yaşadıklarını ve karantina sürecini mısralara dökerek dile getirdi.

27 Ağustos 2020 - 13:34

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Sait Kendirci yakalandığı koronavirüs salgınını yenerek ortaokul çağından beri yazdığı şiirlerine tedavi gördüğü hastane odasında devam etti

Ortaokul çağından itibaren şiir yazan Şair Sait Kendirci, ayakkabı tamirciliği ile başladığı mesleğini Dikiş makinesi tamircisi olarak devam ediyor. Bugüne kadar 400'den fazla şiir yazan Kendirci, şiirlerini 2014 yılında çıkardığı "Şafak Vakti" adlı kitapta topladı. Dikiş makinesi tamiratı yapan Sait Kendirci, ilham geldiği zaman elindeki işi bırakarak şiir yazdığını söyledi.

Yaklaşık 3 ay önce testinin pozitif çıkması üzerine Suruç devlet hastanesinde tedavi altına alınan Kendirci, "Hastane duvarları ne kadar sıkıcı, Bazen feryatlar olur ne kadar ürkütücü, Baş koyduğum bu yastık hep tüketiyor gücü. Bekliyorum doktoru belki taburcu eder" mısralarıyla karantina sürecinde yaşadıklarını dile getirdi.

Sait Kendirci: "Abinin yanında terzilikte çalışıyordum, askere gidene kadar. Askere gidip görevimi ifa edip geldikten sonra, kundura tamirciliği dükkanını babam açtı, yanında çalışmaya başladım. Ondan sonra dikiş makine tamirciliğine başladım. O günden bu güne kadar nafakamı kazanmaya çalışıyorum.

Şiire 1976’dan itibaren başladım, ortaokulu okuma esnasında. 38 yıldır şiir yazıyorum, bugüne dek 400 küsur şiirim vardır. Yazmaya devam ediyorum ve de ölüme dek şiir yazacağım. İlham geldi mi işi bırakmak zorunda kalıyorum. Çünkü ilham gittikten sonra ben bir hiçim, yazamam ki. İlham geldi mi sanki şiir önüme dizilircesine, öyle yazıyorum. 2014'te ‘Şafak vaktinde’ şiir kitabım oldu. İkinci kitap çalışmaları da var. İnşallah ikinci üçüncü diye böyle devam eder, yapabildiğim kadar. Geçimimi bu meslekten kazanıyorum. Cenabı Allah kimseyi düşürmesin, gerçekten zor bir durum. Kelimelerle anlatılacak bir şey değil” dedi

MISRALARA DÖKTÜĞÜ ŞİİR

Hastane de duvarları öyle ki sıkıcı

Bazen feryatlar olur ne kadar ürkütücü

Baş koyduğum bu yastık hep tüketiyor gücü

Bekliyorum doktoru, belki eder taburcu. 

 

Ziyaretçiler gelir, hepsi başımın tacı

Hemşireler dolaşır hepsi de birer bacı

Ayakta durman için verir bana ilacı

Bekliyorum doktoru, belki eder taburcu. 

 

Mevlam eksik etmesin bu hastaneleri

Durmandan uğraşırlar hele o doktorları

Hastaları kırmazlar sayarlar hatırları

Bekliyorum doktoru, belki eder taburcu. 

 

Yanımda hasta yatar hasta Ali amca da

Sohbeti pek tatlıdır konuşur hep yamaçta

Bazen camdan bakarım kimler geçer sokakta

Bekliyorum doktoru, belki eder taburcu. 

 

Kendirci’yim yazarım dinmiyor ki kederim

Suruç hastanesinde hayli gündür yatarım

Hastalıktan kurtulsam, hastaneden çıkarım

Bekliyorum doktoru, belki eder taburcu, belki eder taburcu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda