Kira nedeniyle milyonluk yatırımdan oldular

Kira nedeniyle milyonluk yatırımdan oldular

Şanlıurfa'da milyonluk yatırım ile özellikle kadınların gidebileceği sağlık yaşam merkezi açan Şanlıurfalı çift, iddiaya göre mülk sahibinin kendilerini haksız yere icraya vermesinden dolayı büyük mağduriyet yaşadı.

05 Nisan 2021 - 13:20 - Güncelleme: 05 Nisan 2021 - 13:26

İş kadını Elvan Atalar, 2015 yılında eşi Sosyolog Mustafa Atalar ile Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi'ne bağlı Ertuğrul Gazi Mahallesi Prof. Selçuk Atilla Caddesi üzerinde yer alan Hacıoğlu Apartmanı'nda 4 katlı kadınlara yönelik Forum Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni açtı. Kentte özellikle kadınların sosyal yaşamlarında farklı bir alan yaratmak amacıyla açılan iş merkezine yaklaşık 1 milyon 350 bin TL masraf yapıldı. Toplamda bin metrekareden oluşan iş merkezinde; havuz, sauna, hamam, spor kompleksi, cilt bakım ünitesi, kuaför salonu ve kafeterya yer alıyordu. Üstelik 20 kişi de istihdam ediliyordu. Bir hayal ile başlayan ve kentte istihdam kapısı da aralayan merkezin faaliyeti uzun sürmedi.

3 AYLIK KİRA NEDENİYLE MİLYONLUK YATIRIMDAN OLDULAR

10 yıllık sözleşmesi bulunan iş yerleri için iddiaya göre 2017 yılının mart ayının 15’inde 1. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından işyerinin tahliye kararı geldi. Karar ile büyük şok yaşayan İş Kadını Atalar, yaptığı araştırma sonucu mülk sahibi H. A. tarafından avukat ve diğer masraflarla birlikte eşi Mustafa Atalar adına 24 Bin TL'lik borç nedeniyle ilamsız icra takibi verildiğini ancak takibin eski ev adreslerine gönderilip evde olmadıkları için muhtarlığa teslim edildiğini, ancak tebligatın kendilerine ulaştırılmadığı için 7 günlük itiraz haklarının kaybolduğunu gördü. Bunun sonucunda borçlu duruma düşen iş kadını Elvan'ın işyeri hakkında tahliye kararı verildi. Borcun gerekçesinin ise 3 aylık kira bedeli olduğu ortaya çıktı ancak İş Kadını Atalar böyle bir borçlarının olmadığını savunarak "Bizim kira borcumuz yoktu eğer olsaydı bile neden eşimin adındaki araçlara veya işyerindeki herhangi bir şeye icra gelmedi. 1. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından işyerimize yönelik direk tahliye kararı çıkarıldı. Eşim mülk sahibi ile görüşmek için gittiğinde ona mülk sahibi olan ve 7+3 kira sözleşmesinde imzası bulunan H. A.’nın cezaevinde olduğu söylendi. Eşim neden böyle yaptıklarını kendisinin 10 yıllık sözleşmesi bulunduğunu söylemesine rağmen onlar H. A.’nın cezaevinde olduğunu ve borcun 3 aylık kira ödenmediği için yapıldığını söylemişler." dedi.

BORÇLUYKEN YİNE BORÇLANDILAR

Zor günler bu olayla başlamış oldu. İş yeri tahliye edildi. İşyerini açmak için akrabalarının evi karşılığı kredi çeken İş Kadını Atalar daha da borçlu duruma düştü. Bütün mal varlıkları ile beraber aile için huzur da kaybolmaya başladı. Yaşanan sorun sonrası olayı çözmek, tarafların adil bir şekilde olayı kavgaya vardırmadan sonuçlandırmak için "cemaat" diye tabir edilen öncü bir grup oluşturuldu. İş Kadını Atalar'ın eşi ile iletişime geçen cemaatin mağdur olan aileye 1 Milyon TL para vermesine karar verdiği öğrenildi. Mülk sahibi, Atalar ailesine bu parayı ödemedi ve 330 bin TL’si icra kanalıyla alındı.

Atalar ailesi, alınan bu parayla da akrabalarının evi üzerindeki ipoteği kaldırdı.

"ÇOK ZOR DURUMDAYIZ"

Aile masraflarının çoğu karşılanmadığı için kredi çekip yine borçluyken borçlu duruma düştü. Ailede anlaşmazlık başladı. Eşi Atalar hem manevi hem maddi zor bir süreç yaşadı. Bu süre zarfında İş Kadını Atalar geçim derdiyle çocuklarını da yanına alarak babasının evine gitmek zorunda kaldı. Adeta bir yuva dağılırken çocukların da 3 yıldır babalarını göremediğini dile getiren iş kadını Atalar, çocuklarım “Babamız neden yanımızda değil” diyor. Çocuklarıma da bir şey anlatamıyorum. Çok zor durumdayız. Birde eşim yaşadığı maddi ve manevî sıkıntısından dolayı cezaevine girdi, çıktı. Tekrar girmesinden ya da kendine zarar vermesinden korkuyorum çocuklarım babasız kalmasın. Devlet büyüklerinden ve toplumun önde gelenlerinden ricam: Allah rızası için çocuklarım için ve ailem için bana ve aileme yardımcı olun. Son çaremiz başta Allah, sonra sizlersiniz. Devlet büyüklerinin ve toplumun vicdanına bırakıyorum..." diyerek yardım çağrısında bulundu.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Atalar
    2 yıl önce
    Mal sahibi olan kişi feto davasından yargılanan ve üzerinde 20 üzerinde gayri menkul olan kişidir.ailemizi dağıttı 3 yıldır çocuklarımı gormuyorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda