Kelaynaklar üremeleri için doğaya bırakıldı.

Kelaynaklar üremeleri için doğaya bırakıldı.

Birecik'teki üretim istasyonunda koruma altında tutulan bölgede baharın müjdecisi olarak görülen kelaynaklar, üreme dönemi nedeniyle törenle doğaya salındı.

15 Şubat 2018 - 09:43

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 1977 yılında Birecik’teki Kelaynak Üreme İstasyonunda koruma altına alınan 241 kelaynak çiftleşip yavrulamaları için artık doğada.

Üretim istasyonunda yağsız kıyma, haşlanmış yumurta, rendelenmiş havuç, tavuk yemi ve tuzsuz peynirle beslenip her yıl Şubat ayı sonunda doğaya bırakılan kelaynaklar için bu yıl da doğaya bırakma töreni düzenlendi. 

Törene Vali Abdullah Erin, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Birecik Kaymakamı Kadir Perçi katıldı. Katılımcılar kafesin kapılarını açarak kelaynakları doğaya bıraktı.

Bir kaç ay doğal yaşam alanlarında gezen kelaynaklar, kuluçka döneminin başlamasıyla birlikte Birecik’teki istasyona geri dönecek. Üreme istasyonundaki 241 kelaynağın göç zamanı olan Temmuz- Ağustos aylarında tekrar kafeslere alınması planlanıyor.

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda