Kaşmer Dağı Projesi meclisin onayından geçti

Kaşmer Dağı Projesi meclisin onayından geçti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, 2018 yılında gündeme gelen ve çok tartışılan 'Kaşmer Dağı Projesi' yeniden görüşüldü.

17 Eylül 2020 - 16:20 - Güncelleme: 17 Eylül 2020 - 17:01

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı 4'üncü meclis birleşimi bugün gerçekleşti.

Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

KAŞMER DAĞI PROJESİNİ BAKANLIK DURDURMUŞTU

Gündemde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporları görüşüldü. Raporlar arasında 2018 yılında Meclis gündemine gelen ve çok tartışılan Kaşmer Dağı Projesi de yer aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Nihat Çiftçi döneminde Meclis'te görüşülen Karaköprü İlçesi Aşık, Öğütçü, Demircik Mahalleleri ile Bozova İlçesi Hisarlar Mahallesi sınırları içerisinde kalan alanın Uydu Kent Projesi olarak hayata geçirilmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından durdurulmuştu.

 



BAKANLIK DÜZENLEMELER İLE KARARI ELE ALDI 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapmış olduğu etüt ve incelemeler sonucu Cumhurbaşkanlığının yatay yapılaşma talimatları doğrultusunda imar planında belirtilen kat adetinin düşürülmesi, projedeki Millet Bahçesinin yerini belirlenmesi, Adana-Şanlıurfa Otoyolundan giriş ve çıkış verilmesi şeklinde yapılan düzenlemeler ile karar, revize edilerek yeniden görüşüldü. 

 



KAYA: URFA GELECEĞİNE İMZA ATACAĞIMIZ BİR GÜN!

Projenin Şanlıurfa için tarih niteliğinde olduğunu söyleyen İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Sait Kaya, üyelere detayları aktardı. Kaya, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa'nın imar açısından geleceğine imza atacağımız bir gün. Şanlıurfa'nın Uydu Kent ihtiyacı, gelişim alanı ihtiyacı bugün bu kararla giderilmiş olacak. Alan yaklaşık 9 bin 800 dönümlük bir bölgeye tekamül etmekte. Alanın yüzde 96'sı kamuya ait, sadece yüzde 4'ü özel mülkiyet. Şanlıurfa'da bir ilk olan 100 metre boydan boya ulaşım ağını sağlayacak. Şanlıurfa'ya üçüncü bir çıkışı sağlayacak alanı mevcut. Maksimum katın 6 olduğu bir plan. Daha önce kademli kat olarak planlanmıştı. 3, 4, 5, 6, 9 şeklinde gidiyordu. Şu anda sadece 6 kat olacak. Batı kısmında bir villa bölgesi var. 2 kat olacak. Orası da yüksek olduğu için 2 kat kalacak. Hayalimizdeki plan dediğimiz bir çalışma. Şanlıurfa'ya hayırlı olsun."

'OTOBAN YOLU, MİLLET BAHÇESİ, KAT SAYISI...'

2018 yılında gündeme gelen ve iptal edilen kararda Bakanlığın yaptığı değişikliklere değinen Kaya, projenin yenlış bir zamanda gündeme geldiğini söyledi. Kaya, "Geçen dönem zamanlaması yanlış olduğu için bakanlığımız tarafından durduruldu. Yanlış anlaşılmalara neden olacaktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan etüt incelemeler sonucu revize edilerek yeniden Meclis gündemine getirildi. Çevre yolunu otobana bağlaması, Millet Bahçesi kazandırıldı. Kat sayısı düşürüldü. Daha önce de Bakanlık tarafından durduruldu. Şimdi Bakanlık tarafından revize edildi ve yeniden gündeme geldi" ifadelerini kullandı.

Meclis üyelerinin oylamasına sunulan karar, oy çokluğu ile kabul edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda