Kadir gecesinde Dergah Camisi cemaatsiz kalmadı

Kadir gecesinde Dergah Camisi cemaatsiz kalmadı

Kadir Gecesi'nin 'tam kapanma' sürecine denk gelmesi nedeniyle camilerde hüzünlü bir sessizlik olurken, bazı Şanlıurfalılar Dergah Camisi'ni gitti. Cemaat camide namaz kılıp, dua etti.

08 Mayıs 2021 - 22:40 - Güncelleme: 08 Mayıs 2021 - 23:25

Tarihi Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camisi tam kapanma sürecinde yasaklara rağmen Şanlıurfalıların ibadet ettiği adres oldu. 

Koronavirüs salgını hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, İslam aleminde kutsal kabul edilen günlerde de ibadet yerlerinin boş kalması hüzne neden oluyor. Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da da kandil gecelerinde ve Ramazan Ayı'nda yoğunluğun yaşandığı, duaların, amin seslerinin yükseldiği camiler sessizliğe büründü. Bu akşam ihya edilen Kadir Gecesi'nin de tam kapanma sürecine denk gelmesiyle gözler manevi atmosferin yoğun yaşandığı Dergah Camisi ve Balıklıgöl Platosu'na çevrildi. Bazı Şanlıurfalılar yasağa rağmen ibadet için Dergah'a geldi.

Cami imamı öncülüğünde cemaat namaz kılarken, gecenin duasını da Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur yaptı. Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıdan dolayı İsrail'e de lanet okundu. Vatandaşlar da bir an önce salgının bitmesi temennisinde bulundu. 

Eskisi kadar yoğunluk yaşanmasa da caminin boş kalmaması görenleri duygulandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda