İsot perişan oldu!.. Tarlada 50 kuruş ama alan yok

İsot perişan oldu!.. Tarlada 50 kuruş ama alan yok

Şanlıurfa'da isot yapımında kullanılan kırmızı biber, bu yıl çok ekilmesi ve havaların erken serinlemesi nedeniyle pazarcı esnafının elinde kaldı.

15 Kasım 2020 - 13:37

Şanlıurfa yöre halkının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan ve kurutularak isot yapılan kırmızı biber, bu yıl çok ekilmesi ve havaların erken serinlemesiyle birlikte pazarcı esnafının elinde kaldı.

Satış yapamayan pazarcı esnafı, fiyatları maliyetinin altına düşürmeye başladı. Urfa biberi, kavurucu sıcak altında tarladan toplanarak isot olarak sofraya gelene kadar uzun işlemlerden geçiyor.

Tadını sıcaktan alan biber, bu yıl havaların serinlemesi ve üretimin çok fazla olması nedeniyle hem pazarcı esnafının elinde, üreticinin tarlasında kaldı.

İsot yapmak için havaların müsait olmaması nedeniyle biber satamayan esnaf, ve tarlasında biberi kalan üretici zor günler geçiriyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Şenocak mahallesinde 8 yıldır kırmızı biber ekimi yapan Übeyit Samak, 40 dönüm biber ektiğini ve Nisan ayından beri yaptığı emeğin karşılığını alamadığı gibi, masrafını da çıkaramadığını söyledi. Samak, biberin tarlada 50 kuruşa gitmediğini ancak manavda 4 liradan satıldığını belirterek, bu yıl 70 bin TL zararı olduğunu söyledi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda