İndirim günlerinde en çok aramayı yapan Urfa da var

İndirim günlerinde en çok aramayı yapan Urfa da var

Alotech verilerine göre, Kasım ayında 6 milyondan fazla kişi internetten alışveriş için çağrı merkezlerine ulaştı, toplam 50 milyon dakikadan fazla görüşme yapıldı. En çok aramanın yapıldığı iller arasında ise Şanlıurfa da yer aldı.

18 Aralık 2020 - 09:00 - Güncelleme: 18 Aralık 2020 - 10:16

Çağrı merkezi altyapısı sunan AloTech, Kasım ayında pek çok markanın dahil olduğu Black Friday kampanyalarının çağrı merkezlerine etkisini inceledi.

Alotech üzerinden çağrı karşılayan 20 binden fazla müşteri temsilcisinden alınan verilere göre, 6 milyon 97 bin 579 kişi çağrı merkezlerine ulaştı, toplamda 50 milyon dakikadan fazla görüşme yapıldı.

EN ÇOK ÇAĞRI ALINAN GÜN: SALI

Çağrı merkezlerinin en çok arandığı günler sırasıyla Salı, Cuma ve Perşembe oldu. Müşteriler telefon ile çağrı merkezlerine ulaşmanın yanı sıra popüler iletişim kanallarını (WhatsApp ve chat) ve bu kanallara bağlı botları kullanarak da çağrı merkezlerine ulaştı. Çağrı merkezlerine kampanya günlerinde en çok çağrı gelen saat aralıkları ise sırasıyla 11.00-12.00, 14.00-15.00 ve 13.00-14.00 oldu. Gece 00.00 ve 04.00 arasında ise toplam 138 bin 310 adet arama yapıldı. 

EN FAZLA ÇAĞRI ALAN SEKTÖR 'TEKNOLOJİ' OLDU

Kampanya ayında en fazla çağrıyı alan sektör pandemi sebebiyle artan yoğun talebin de etkisiyle 'teknoloji' sektörü oldu. Teknolojiyi sırasıyla 'mobilya' ve son dönemin popüler sektörü haline gelen 'online market pazarı' takip etti.

EN ÇOK GÖRÜŞMEYİ YAPAN İLLER 

Verilere göre en çok görüşme yapılan şehir Manise olurken ikinci sırada Edirne, üçüncü sırada Kastamonu, dördüncü sırada Şanlıurfa ve beşinci sırada ise Tekirdağ yer aldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda