İlk kez Balıklıgöl’de bayram namazı kılınmadı

İlk kez Balıklıgöl'de bayram namazı kılınmadı

Her bayram başta Dergah Cami olmak üzere Şanlıurfa'da dolup taşan camilerde bu sabah bayram namazı kılınmadı.

24 Mayıs 2020 - 11:20 - Güncelleme: 24 Mayıs 2020 - 15:04

Yaklaşık 3 aydan beri Türkiye’de etkili olan ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Ramazan Bayramı geçmiş yıllardan farklı olarak kutlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüs nedeniyle mücadele kapsamında camiler kapalı olduğu için bayram namazının kılınmayacağını duyurmuştu. Alınan karar ile geçtiğimiz yıllarda her bayram sabahı dolu olan camilerde, bu sabah ilk kez bayram namazı kılınmadı.

DOLUP TAŞAN BALIKLIGÖL, BU YIL BOŞ KALDI

Şanlıurfa'nın önemli tarihi ve inanç merkezi olan Balıklıgöl'deki Dergah Camii başta olmak üzere kentteki bir çok camide sessizlik hakim oldu

Yasak kentin birçok noktasında titizlikle uygulanırken, yasaktan haberdar olmayan yaşlı bir amcanın namaz için erken saatlerde camiye gitmesi ise yürekleri burktu. Bayram namazının kılınmayacağını bilmeyen 80 ayaşındaki vatandaş, bu sabah namaz için Balıklıgöl'e gitti. Bir süre cami kapısında bekleyen yaşlı amca, namaz kılınmayacağını öğrenince bölgeden uzaklaştı.

İşte, o anlar:



Öte yandan, salgına karşı alınan en önemli tedbirlerden biri olan sokağa çıkma kısıtlaması bayram süresince devam ediyor.

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda