İbrahim Özyavuz: Çiftçiler muhatap bulamıyor

İbrahim Özyavuz: Çiftçiler muhatap bulamıyor

MHP MYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz katıldığı televizyon programında, DEDAŞ, göç idaresi personeli ve sözleşmeli öğretmenlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

14 Temmuz 2020 - 17:52 - Güncelleme: 14 Temmuz 2020 - 18:07

MHP MYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz katıldığı bir televizyon programında şunları söyledi: "Dedaş ile ilgili bölgede büyük bir sorun var. Bölgede ekilen pamuk ve mısırın şu an suya en çok ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Dedaş elektrikleri kesiyor çiftçilerin sulamada kullandıkları trafoları topluyor. Bugün Akçakale ilçesine bağlı Bulutlu mahallesinde Dedaş ve çiftçiler karşı karşıya geldi. Bölgede maalesef dumanlar yükseliyor. Dedaş Genel Müdürünü aradım konunun çözümü için adım atmaları gerektiğini söyledim çiftçilerimizin ancak mahsulü kaldırdıktan sonra ödeme yapabileceklerini söyledim. Devletin ödediği hububat desteklemeleri zaten Dedaş tarafından bankalardan tahsil ediliyor çiftçinin eline geçmiyor. Sadece ben değil acil olarak bütün bölge milletvekillerinin bir an önce bir araya gelerek bu sorunun çözümü için beraber çalışması lazım çünkü çiftçilerimiz muhatap bulamıyor."

Göç İdaresi Personeli 6 Ayda Bir Yer Değiştiriyor

Özyavuz konuşmasında göç idaresi ile ilgili konulara da değindi. Özyavuz, "Suriye’de savaşın başlamasıyla beraber Türkiye’ye göç eden Suriyeliler için başta Şanlıurfa olmak üzere farklı illerde çadır kentler kuruldu. Bu çadır kentlerde güvenlik görevlisi ve hizmetli olarak yaklaşık 7-8 bin kişi istihdam edildi. Çadır kentlerin kapanmasıyla beraber özellikle bizim bölgemizden yaklaşık 2700 personel 6 ay görevlendirme ile farklı illere gönderiliyor. Göç İdaresi bu kardeşlerimizi bulunduğu illerde istihdam etmek için çalışmalarını yapıp sayın Cumhurbaşkanımıza sundular, bizde bu konunun takipçisi olup çözümü için konuyu sürekli gündeme getiriyoruz."

Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegre Edilmesinde Çalışan Öğretmenlere Kadro Verilmeli

PİKTES öğretmenlerin konusuna da değinen Özyavuz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegre Edilmesinde 4857 Sayılı iş kanunu kapsamında belirli süreli iş sözleşmesiyle çalışan toplam 4000 sözleşmeli öğretmenimiz var. 23 ilde başlayıp halen 26 ilde devam eden bu proje bittiğinde bu arkadaşlarımız maalesef işsiz kalacak. Zor şartlar altında çalışan bu öğretmenlerimize hakkı olan kadrolarının verilmesi için konuyu mecliste ben ve diğer milletvekili arkadaşlarımız dile getirdik."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda