HRÜ’de ’3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli’ çalıştayı...

HRÜ'de '3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli' çalıştayı yapıldı

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Meslek Yüksek Okulu tarafından ‘3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli’ tanıtım çalıştayı düzenlendi. 

09 Nisan 2021 - 17:20 - Güncelleme: 09 Nisan 2021 - 20:18

Mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek olan Meslek Yüksekokullarında, öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile eğitim öğretimin, 3 döneminin okulda ders, 1 döneminin ise tam zamanlı olarak işletmelerde uygulamalı yapılması ile istihdam edilebilme imkânlarını artırmayı hedefleyen ‘3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli’, Harran Üniversitesi tarafından tanıtıldı. 

 

İŞ HAYATINA ATILABİLECEKLER 
Eyyübiye Kampüsü’ndeki  Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda konuyla ilgili düzenlenen çalıştaya, farklı sektörlerdeki iş yerlerinin temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Ragıp Terzi tarafından katılımcılara MYO bölümlerinde okuyan öğrencilerin 3+1 eğitim modeli kapsamında iş sektörüne adım atmadan önce, birçok kurum ve kuruluş tarafından verilecek olan staj imkânının ardından daha kapsamlı ve uygulamalı olarak iş hayatına atılabilecekleri belirtildi. 

 

İŞİ EHLİNDEN ÖĞRENECEKLER 
Birçok sektörden programa katılan katılımcıların sorularına da cevap verildi. Üniversitelerin MYO bölümlerinde okuyan ve mezun olan öğrencilerin kapsamlı bilgi ve deneyim kazanmaları, iş sektöründe yer edinmeleri için projenin hayata geçirilmesi planlanıyor. Hayata geçecek proje kapsamında birçok öğrenci hem işi ehlinden öğrenecek hem de tecrübe kazanmış olacak. Öncelik Şanlıurfalı üniversite öğrencilerinin istihdamını sağlamak ve ekonomik anlamda Şanlıurfa’ya iş gücü kazandırmak olacağı belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda