HDP Urfa İl Başkanlığı: Vebali ağır olacak

HDP Urfa İl Başkanlığı: Vebali ağır olacak

Bir dönem Viranşehir ilçesinde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Leyla Güven'in tutuklanmasına dair HDP Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Siyasetimiz ile sizi tarihten sileceğiz” dendi.

22 Aralık 2020 - 16:00 - Güncelleme: 22 Aralık 2020 - 17:38

HDP Şanlıurfa İl Başkanlığı, Bir dönem Viranşehir ilçesinde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Leyla Güven'in tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Haziran ayında milletvekilliği düşürülen Leyla Güven, terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'da yargılandı. Yargılanma neticesinde Leyla Güven'e 22 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Ceza sonrası bugün gelen açıklamada Güven'in tutuklanmasına tepki gösterildi.

 


 

Parti binası önünde yapılan açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Emine Çetiner, tutuklanan Leyla Güven ve diğer siyasetçilerin halkın onuru olduğunu ifade etti. Çetiner, hem dışarda hem de cezaevlerinde siyaset yapmaya devam edeceklerini söyledi.

ÖMER ÖCALAN: VEBALİ AĞIR OLACAK

HDP’li Vekil Ömer Öcalan ise, "Bunun tarih önünde vebali ağır olacaktır. Bu topluma farklı yol ve yöntemleri göstermeye kimsenin hakkı yoktur. Bu ülkede çatışmalı sürecin durması için Leyla Güven 200 gün açlık grevi eylemi yapmıştır. Yeter ki insanlar yaşamını yitimesin diye. Ama dün hukuksuzca gözaltına alınarak tutuklandı. Leyla Güven bir kadın siyasetçi ve kadın öncüsüdür” dedi.



‘TECRİDE SON VERİN’

Öcalan, tutukluların antidemokratik hukuk uygulamalarına karşı açlık grevinde olduğunu öne sürerek, Kanuni olmayan yol ve yöntemler ile ne ailesi ne de avukatları ile görüştürülmüyor. Yasal ve demokratik olan hakların kullanılmasını engelliyorlar. Bu tecridi hukuk kılıfı altında yürütüyorlar. Bir an önce tecride son verin” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda