Hayrat Vakfı Telabyad’da: 500 kişiye iftarlık dağıtıldı

Hayrat Vakfı Telabyad'da: 500 kişiye iftarlık dağıtıldı

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi ile organize halde çalışan sivil toplum kuruluşlarından Hayrat Vakfı, Türkiye’deki hayırseverlerin bağışlarıyla Telabyad’da günde 500 kişiye iftarlık ikramında bulunuyor.

12 Mayıs 2020 - 23:40 - Güncelleme: 13 Mayıs 2020 - 01:13

Barış Pınarı Bölgesinde, kendi vatanlarında yaşamaya başlayan halkın ihtiyaçlarını karşılayan SUDKOM koordinatörlükleri ile orgazine çalışan sivil toplum kuruluşlarından biri olan Hayrat Vakfı da, Telabyad’da kurduğu aşevi ile Ramazan boyunca 500 aileye iftarlık yemek dağıtıyor.



Kendilerine tahsis edilen bir binada yemek üretimini yapan Hayrat Vakfı gönüllüleri, özenle hazırladıkları yemekleri ayrı ayrı ambalajlayarak, ihtiyaç sahiplerinin yaşadıkları yerlere ulaştırıyor. Günlük taze olarak hazırladıkları yemeklerin yanında tatlı, yaş sebze meyve, ayran, su ve ekmekten oluşan paketleri araçlarına yükleyen gönüllüler, çoğunluğu çadırlarda ve terk edilmiş binalarda yaşayan halkın sofrasını şenlendiriyor.

Hayırseverlerin bağışlarıyla “Huzur Sofrası” adıyla düzenledikleri Ramazan faaliyetlerini Suriye’de dört ayrı bölgede sürdüren Hayrat Vakfı, İdlib’de 1000 kişilik, Azez, Cerablus ve Telabyad’da günde 500’er kişilik iftarlık dağıtımı gerçekleştiriyor.

Ramazan ayı dışında da bölgede yaşayan insanlara başta gıda olmak üzere desteklerde bulunan vakıf, Ramazan ayının sonlarına doğru da bayramlık giysi ve ayakkabı yardımları yapmayı planlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda