Hastane Başhekimliği o iddia hakkında açıklama yaptı

Hastane Başhekimliği o iddia hakkında açıklama yaptı

Şanlıurfa’da hastane yönetimi, sağlık çalışanlarının ihmalinden dolayı ölümden döndüğünü ileri süren diyaliz hastasının, hepatit testi rutin uygulamasından dolayı gözlem altında tutulduğunu bildirdi.

19 Ekim 2021 - 10:00 - Güncelleme: 19 Ekim 2021 - 10:12

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, nefessiz kalarak hastaneye kaldırılan diyaliz hastası Mehmet Usanmaz’ın nöbetçi doktorla hemşirenin ihmalinden dolayı ölümden döndüğü iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Başhekimlik açıklamasında, hastaneye başvuran Usanmaz’a rutin tahliller yapıldığını, hastanın diyaliz endikasyonu olduğu tanısına varıldığını ve Haliliye Ek binaya sevk edildiğini hatırlattı.

Usanmaz’ın daha önce söz konusu hastanede diyalize girmediğinden dolayı hepatit tahlilleri yapılması için kan alındığı ve icapçı diyaliz hemşiresine haber verildiği anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hasta çok beklediğini, beklemek istemediğini söyleyerek onam formunu dahi imzalamadan hastaneden ayrılıyor. Hasta, hemşirenin gelmesini beklediğini söylüyor, aslında Hepatit tahlillerinin çıkması ve çıkan sonuca göre hangi diyaliz makinesine alınacağının belirlenmesi ve diğer hastalarımıza hepatit bulaştırmamak için yapılan rutin uygulamanın bir parçası olarak hasta acil serviste gözlem altına bekletilmiştir.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda