Harran Üniversitesi öğrencileri TEKNOFEST’e hazırlanıyor

Harran Üniversitesi öğrencileri TEKNOFEST'e hazırlanıyor

Harran Üniversitesi öğrencileri, kendi ürettikleri elektrikli araç ile TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na katılacak.

01 Nisan 2021 - 11:20 - Güncelleme: 01 Nisan 2021 - 12:14

Şanlıurfa Harran Üniversitesi yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Üniversitenin teknoloji ekibi, hazırladığı elektrikli araç ile Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na katılmaya hak kazandı. Öğrencilerin özverili bir şekilde hazırlandıkları yarış, 31 Ağustos- 5 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Park Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecek.

Harran Üniversitesi Makine Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Yusuf Gültekin konu ile ilgili, “Harran Üniversitesi öğrencileri olarak, alternatif temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere teknik, mesleki takım çalışması deneyimi kazandırmak ve elektrikli araçların gelişimini amaçlayan, ülkemizde düzenlenen Efficiency Challenge yarışmasına geçen sene ilk aracımız ile katılım sağladık. Geçtiğimiz yıl batarya üretim sistemi yerli olarak geliştirdiğimiz aracımızı daha modern bir hele getirebilmek için dış kabuğunu yenilerken aynı zamanda da yanında batarya üretim sistemini optimize etmeyi hedefliyoruz. Covid-19 salgını sebebiyle ekibin farklı şehirlerde olması gibi nedenlerden dolayı kısıtlı sayıda öğrenci ile az bir sürede geliştirebildiğimiz araç için bu sene 20 kişilik bir ekibimiz bulunuyor. Geçmişte edinmiş olduğumuz teknik ve saha deneyimleri sayesinde daha koordine bir şekilde çalışmayı ve daha verimli bir araç üretmeyi planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.    

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda