Harran ilçesinde imar değişikliği

Harran ilçesinde imar değişikliği

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, Harran ilçesindeki imar değişikliği kararı meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla kabul edildi.

16 Haziran 2021 - 18:40 - Güncelleme: 16 Haziran 2021 - 19:22

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Haziran ayının 3. Meclis Birleşimi gerçekleşti. Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında meclis toplantı salonunda düzenlendi. Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleşen mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantıda, Harran ilçesinde imar değişikliği kararı, İmar ve Bayındırlık komisyonu tarafından araştırılıp meclise sunuldu. İmar değişikliği meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile kabul edildi.

“HARRAN’A GÜZEL BİR İMAR KAZANDIRMAYA ÇALIŞTIK”

İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Cihan Canbeyli, “Plan çalışmamızı, 3. derece sit alanının içerisinde tutarak yaptık ve mevcuttaki alanda yüzde 49’a yakın bir kesinti ile mevcuttaki yeşil alanları, okulları koruyarak Harran’a güzel bir imar kazandırmaya çalıştık. Bu konuda bize destek veren meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Kanalın sağını tamamını tarımsal niteliği korunacak alan ilan ederek, toprağı koruma noktasındaki hassasiyeti buradan meclis aracılığıyla tüm Şanlıurfa’ya iletmek isteriz. Bundan iki ay önce Harran ve Akçakale karşısındaki dağlık alana kentsel dönüşüm alanı ilan ettik. Harran’daki yapılaşmayı daha da üstüne taşımayı bu meclisle yaptık. İnşallah bundan sonraki yapılaşma alanı korunacak” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Mahmut Gündoğdu ise, “Biz imarı daralttık, Tam Surun etrafına getirdik. Bizim çabamızın gayesi 2 yıldır Sağlık Bakanlığı hastane parası ayırtmıştı. Biz bir türlü yer bulamadık. Bundan dolayı biz çok çaba gösterdik” şeklinde konuştu.

Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan da, “Meclis üyelerinin ve ovada yaşayan insanların köylerde birinci derecede tarım arazilerini işgalden vazgeçmelidir. Şuan bu meclis Harran’ı koruyabiliyor. Köylerde işgaller var. Kırsalda evler yapılıyor, bir dönümlük, iki dönümlük araziye yapılıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda