"Halkını açlığa mahkum eden vatan hainidir" eylemi

"Halkını açlığa mahkum eden vatan hainidir" eylemi

Suriye'de ekonomik krizin etkilerinin iyice hissedilmesiyle Süveyda kentinde patlak veren Beşar Esad hükümeti karşıtı protestoların, hafta sonunda da devam etmesi bekleniyor.

13 Haziran 2020 - 12:30 - Güncelleme: 13 Haziran 2020 - 12:33

Ülkede ekonominin baş aşağı gitmesi sonucunda gıda fiyatları 9 yıllık iç savaşta görülen en yüksek noktaya ulaştı. The Guardian'ın Orta Doğu muhabiri Bethan McKernan'ın haberine göre, Şam'ın kontrolündeki Süveyda'da hafta boyunca süren protestoların 2011'deki Arap Baharı eylemlerini akıllara getiren sahneler oluşturduğunu ifade etti.

Protestocular, "Biz yaşamak istemiyoruz, biz onurumuzla ölmek istiyoruz" ve "Halkını açlığa mahkûm eden vatan hainidir" şeklinde sloganlarla Esad'ı istifaya çağırdı. Şehir'de bugün de bir eylem düzenlenmesi planlanıyor.

Esad, iç savaşta birçok cephede ilerleme kaydetse de siyasi olarak birçok açıdan zor günler geçiriyor. İç savaş süresince zayıflayan sağlık sistemiyle Koronavirüs salgınının büyümesini engellemeye çalışan Esad'ın Suriye ordularına finansman sağladığı bilinen ve aynı zamanda Suriye'nin en zengin insanı olan kuzeni Rami Makluf ile de arasının bozulduğu biliyor. Öte yandan komşu Lübnan'daki ekonomik kriz, Suriye'nin ekonomisindeki baş aşağı gidişi hızlandırdı. ABD'nin gelecek ay Şam'a uygulayacağı yaptırımların yıkıcı olabileceği konuşuluyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...