Hakan Keşküş: ’Bunlar at mı, atlet mı?’

Hakan Keşküş: 'Bunlar at mı, atlet mı?'

17 Şubat’ta değişik bölgelerden 800 sporcunun katılacağı Kros Yarışması Şanlıurfa’da düzenlenecek. Ancak yarışmaya ev sahipliği yapacak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kentte böyle bir alanın olmadığını hesaba katmamış olacak ki sporcuları Hipodrom’da koşturacak.

16 Şubat 2018 - 17:32

Şanlıurfa 17 Şubat’ta önemli bir yarışmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin değişik bölgelerinden yaklaşık 800 atlet Şanlıurfa’da düzenlenecek olan Kros Yarışması’nda yarı finale ve de finale adını yazdırmak için ter dökecek.

Yarışmaya ev sahipliği yapacak olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu yarışmaya ev sahipliği yapadursun ancak bazı ayrıntıları atlamış gibi görünüyor. Hali hazırda kentte Kros Yarışması’nın yapılabileceği herhangi bir alan ve parkur bulunmuyor. Bunun farkına yarışmaya sayılı günler kala varan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü alan ve parkur arama telaşına girişti. Yapılan alan ve parkur araması ise ilginç bir sonucu ortaya çıkardı. Öyle ki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kor Yarışması’nın yapılacağı alan Hipodrom olarak belirledi. Yapılan bu parkur seçimi ise kentte kesimleri gülümsetirken, bazılarının ise sert tepkisine neden oldu.

“NORMAL ŞARTLARDA KROS PARKURUMUZ YOK, EN UYGUN ALANDA HİPODRUM’UN YERİYMİŞ”

Şanlıurfa Atletizm Sorumlusu Murat Tokucu ise Şanlıurfa’da Kros yarışması için bir alan olmadığından dolayı Hipodrom’un seçildiğini söyledi. Tokucu, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile beraber hazırlıyoruz. Kesin olarak Hipodrom’da yapılacak. Güneydoğu’dan gelen var, Akdeniz’den bile gelen var. Burada dereceye girenler bir üst klasmana girecekler. Bu aşamadan sonra yarı final ve final aşamasına çıkacaklar. Normal şartlarda kros parkurumuz yok, en uygun alanda hipodrumun yeriymiş. 700 kişiyi Urfa’da kaldıracak bir yerde yok. Soyunma odası lazım, tuvaletleri lazım. Normalde bu yollarda ve de dağlık alanlarda yapılıyor. Herkes kendi imkânlarıyla gelecek. Ortalama bir 800 sporcuya yakın var. Sporcu olarak Doğu ve Güneydoğu’da en iyi takım şu anda Urfa’da hem milli sporcularda çıkmaya başladı” dedi.

Kaynak: ruha haber ajansı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...