H.Ü.’de Rekreasyon Yönetimi için alımlar başlıyor

H.Ü.'de Rekreasyon Yönetimi için alımlar başlıyor

Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu'nda Rekreasyon Yönetimi Bölümü için öğrenci alımları başlıyor.

18 Haziran 2020 - 11:20 - Güncelleme: 18 Haziran 2020 - 11:52

Harran Üniversitesi'nin verdiği çaba sonuç verdi.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu'nun Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) yaptığı başvuru onaylandı. Onaylanan başvuru ile 1 olan bölmü sayısı 2'ye çıkarıldı.

 (Ömer Faruk Demirkol)

SIRADA 'GASTRONOMİ' ÇALIŞMALARI VAR 

MYO'da, Turizm Rehberliği'nin yanı sıra Rekreasyon Yönetimi için de öğrenci alımları yapılacak. Müjdeyi sosyal medya hesabından duyuran Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün açılması için de gerekli çabanın verildiğini kaydetti.

BÖLÜM HAKKINDA:

Rekreasyon Yönetimi bölümü üniversitelerin Turizm Fakültesi bölümünde yer almaktadır. Rekreasyon Yönetimi Bölümünde eğitim ve öğretim süresi 4 yıldır. Bu bölümünün amacı, ülkemizin ihtiyacı olan rekreasyon faaliyetleri ve turizmi geliştiren yönlendiren ve yöneten yöneticiler yetiştirmektir. Rekreasyon Yönetimi mezunu öğrenciler “Rekreasyon yöneticisi” olarak, rekreasyon ve serbest zamanların değerlendirmesine yönelik hizmetler sunan organizasyonlarla, kamu ve özel sektördeki her türlü turizm, sağlık ve hizmet sektörünün kurum ve kuruluşlarında yönetici yada yönlendirici olarak görev alabilmektedirler.

Su sporları eğlence-dinlence aktiviteleri animatörlüğü, Kara sporları rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü, Sosyo-kültürel rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü (halk oyunları, dans, müzik, festival, sergi vb.) sağlık turizmi tesislerindeki rekreatif aktiviteler için animatörlük Çocuk rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü alanlarında çalışabilirler.
Belediyelerde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde ve üniversitelerde istihdam edilebilirler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda