Gözler büyük kongreye çevrildi! Urfa’da kabine heyecanı

Gözler büyük kongreye çevrildi! Urfa'da kabine heyecanı

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi, 24 Mart Çarşamba günü Ankara Spor Salonu'nda yapılacak.

23 Mart 2021 - 13:20 - Güncelleme: 23 Mart 2021 - 13:45

Ülke genelinde il ve ilçe kongrelerini tamamlayan AK Parti’de, gözler yarın Ankara’da yapılacak büyük kongreye çevrildi.  "Türkiye için güven ve istikrar" sloganı ile yapılacak kongreye tek liste halinde girecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden iktidar partisinin genel başkanı seçilecek. Salgın nedeniyle kısıtlı sayıda misafir davet edilen kongrede, 1560 delegenin oy kullanabileceği öğrenildi.

ŞANLIURFA’DAN ANKARA’YA ÇIKARMA YAPILACAK

Şanlıurfa’da AK Parti İl Teşkilatı ile ilçe teşkilatları, büyük kongre hazırlıklarını tamamladı. AK Parti teşkilatlarının yarın yapılacak kongreye çıkarma yapması bekleniyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül başta olmak üzere milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ilçe teşkilat başkanları büyük kongrede coşkuya ortak olacaklar. Ayrıca AK Parti’nin Şanlıurfa’daki büyük kongre delegeleri de bu coşkuya ortak olacak isimler arasında yerini alacak.

AK Parti’yi 2023 yılındaki seçime taşıyacak olan kadroların belirleneceği anlamına gelen bu kongrede, MKYK’da genç isimlere yer verileceği belirtiliyor.

Bu arada AK Parti’de kongre süreci ile birlikte Kabine’de de büyük değişim yaşanabileceği kulislerde konuşuluyor. Bazı bakanların görevden alınarak, yerine başka isimler atanabileceği belirtiliyor.

AK PARTİ KONGRESİNDE ŞANLIURFA’DAN ŞU İSİMLER OY KULLANABİLECEK

Abdurrahman Kırıkçı, Demet Saatçi Güven, Emre Karaçizmeli, Zeynel Abidin Beyazgül, Hikmet Ayar, Işıl İlgin Oktay, Yıldız Konal Süslü, Mehmet Zeki Tuğrul, Kübra Dörtkardeşler, Bahattin Yıldız, İbrahim Eyyüpoğlu, Mehmet Canpolat, Mehmet Moğal, Mehmet Kuş,  Nedim Lale, Ayşe Çakmak, Sait Ağan, Metin Baydilli, Ali Tekin, İbrahim Yıldız, Mustafa Doğan, Abdulvahap Aktar, Mahmut Özyavuz, Halid Şimşek, Süleyman Deveci, Mustafa Cıdır, Ökkaş Aydemir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda