Geri dönüş yapmak isteyen depremzedelere ilişkin ulaşım...

Geri dönüş yapmak isteyen depremzedelere ilişkin ulaşım yardımının detayları

AFAD, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında afet bölgesine dönmek isteyen vatandaşların yol masrafı ve bilet ücreti ödemelerinin Ziraat Bankasına yatırılacağını duyurdu.

07 Mayıs 2023 - 09:58 - Güncelleme: 07 Mayıs 2023 - 11:22

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen afetzedelere sağlanacak ulaşım yardımlarına ilişkin açıklama yaptı.

Kendi araçlarıyla gitmek isteyenlerin valilik ve kaymakamlarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvuru yapılabileceği belirtilen açıklamada, “Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyen afetzedeler, müracaat noktalarından tekrar yol masraf belgesi için başvurabilecekler, dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir. Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenler için ise açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenler valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabileceklerdir.

Valilik veya kaymakamlarca temin edilen uygun araçlarla (otobüs, minibüs, havayolu, demiryolu vb.) afet bölgesine ulaşım sağlanacaktır. Kendisi bilet alan afetzedeler ise müracaat noktalarına başvurmaları halinde bilet ücretleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır".

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda