Gazeteciler Başkan Canpolat’la buluştu

Gazeteciler Başkan Canpolat'la buluştu

Şanlıurfa il merkezinde faaliyette bulunan yerel gazete sahipleri Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile bir araya geldi.

28 Ekim 2021 - 12:40 - Güncelleme: 28 Ekim 2021 - 12:44

Şanlıurfa Gazetesi’den Kamil Güler, Baraj Gazetesi’nden Mehmet Ağaslan, GAP Gündemi Gazetesi’den Veysel Polat, Yeniurfa Gazetesi’nden Mehmet Canbek ve Urfanatik Gazetesi’den Gülizar Gülebak’dan oluşan “Şanlıurfa Yerel Gazeteleri Platformu” üyeleri, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile bir araya geldi. Gazeteciler ve Başkan  Canpolat belediyenin faaliyet ve çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Belediye olarak kırsal ve merkez mahallelerde eşit çalışmalarla adil bir hizmet güderek hareket edildiğini belirten Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, bu kapsamda merkezde 27 yeni park yapılırken kırsalda ise 76 mahalleye oyun grubu kurulduğu bilgisini verdi. Canpolat, kimlikli parklar projesiyle de 6 parkta şehrimizin değerlerinin sembollerle anlatıldığını, güvenli parklar projesiyle ilçe genelinde tüm parklara güvenlik kamerası ve aydınlatma sistemi yapıldığını kaydetti.

Merkez mahallelerin tamamının muhtar evi ihtiyacı giderilirken, kırsalda da 23 mahallede çok amaçlı salon hizmete sunulduğunu ifade eden Canpolat, ikisi kırsal olmak üzere 6 mahallede halı saha yapıldığı bilgisini paylaştı.

Başkan Canpolat, asfalt yapımında merkezde 11 mahallede 30 bin 419 metrekare asfalt çalışması, kırsaldaysa 8 mahallede toplam 163 bin 552 metrekare sathi kaplama çalışması yapıldığını belirtti.

Beton parke döşemede 32 merkez mahallede, toplam 218 bin 976 metrekare, 40 kırsal mahallede de  toplam 220 bin 706 metrekare kilitli beton parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirildiğini ifade eden Canpolat, 103 kırsal mahallede toplam 47 bin 143 kamyon, 1 milyon 178 bin 575 ton stabilize malzemeyle yol yapım çalışması yapıldığı bildirdi. Canpolat,  10 mahallede ise 56 yeni yol açıldığını belirtti.

Devteşyti’de Haliliye Belediye Başkanlığına ait 9 katlı yaklaşık 15 bin metrekare kapalı alana sahip binayı hastane yapılmak üzere Sağlık Bakanlığına devredildiğini aktaran Canpolat, içersinde market, giyim, çamaşırhane ve aşevi bulunan 4 katlı sosyal yardım kompleksinin açıldığını belirtti. Canpolat, ihtiyaç sahibi ailelerin durumlarına göre kartlarına yüklenen puanlarla bu markette alışveriş yaptığını ifade etti.

Açıksu caddesinin genişletildiğini aktaran Canpolat, kadınların, çocukların ve gençlerin kültür merkezlerinde misafir edildiğini, uzman eğitimcilerle kurslarla desteklendiğini, kursiyerlerin kendi yeteneklerinin geliştirilmesine katkıda bulunulduğunu ifade etti. Canpolat, spor alanında ise birçok branşta açılan kurslarla geleceğin sporcularının yetiştirildiğini, voleybol, basketbol, masa tenisi, kicboks ve diğer dallarda lisanslı sporcu sayılarının her geçen gün arttığını belirtti.

Canpolat ayrıca evde bakım temizlik hizmetleri kapsamında bakıma ihtiyaç duyan aileleri evlerinde ziyaret eden belediye ekiplerinin hem kişisel bakımlarını hem de evlerinin temizliğini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda