Faruk Çelik, göçmenler konusuna sessiz kalmadı

Faruk Çelik, göçmenler konusuna sessiz kalmadı

Şanlıurfa eski milletvekili ve Bakan Çelik, Suriyeliler üzerinden Kafkas ve Balkan göçmenlerinin rahatsız edilmesinden duyduğu tepkisini dile getirdi.

27 Temmuz 2021 - 09:40 - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 - 10:30

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıklamasının ardından yeniden başlayan göçmen tartışmalarına Şanlıurfa eski milletvekili ve Bakan Çelik de katıldı. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan Çelik, “Bugün dünyanın en önemli sorunlarının başında düzensiz göç gelmektedir. Kuraklık, açlık, güvenlik vb sorunlarla insanlar dalgalar halinde göç etmektedirler. Afg’da sadece güvenlik sorunu yok yıllardır süren kuraklık ve açlık da var. Bu duruma yıllar önce dikkat çekmiştim” dedi.

Çelik, “Türkiye’de göçmen karşıtlığı yapmak bize yakışmaz” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Ancak bu sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak geçilmesine izin verelim demek değildir. Gelmek isteyen vize, ikamet vb kurallar dâhilinde gümrük kapılarından, uçakla insani şartlarda gelmelidir. Son olarak, Suriyeli sığınmacılar üzerinden yürüyen tartışmalarda bazı maksadı aşan ifadelerle Balkan, Kafkas muhaciri kardeşlerimizin incitildiğini görüyorum. Mülteci konusu tüm dünyada sorun, bu sorunun hiçbir yerinde olmayan asli unsurları tartışmaya dâhil etmek yanlıştır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda