Fakıbaba: Urfa’ya isot ve fıstık paketleme fabrikası...

Fakıbaba: Urfa’ya isot ve fıstık paketleme fabrikası kuracağız!

TÜMSİAD’ın İstişare Toplantısına katılan Bakan Fakıbaba, “Gıda OSB’nin sadece bir yer belirlenmesi vardı ve onun dışında hiçbir şey yapılmamıştı. Çok kısa zamanda Gıda OSB gündeme geldi. Bizim Tarım Bakanlığı olarak orada yapacağımız 3-5 tane fabrikamız var; isot paketleme, fıstık paketleme, lisanslı fıstık depoculuğu, Kızılay’ın yapacağı gıda paketleme” sözleriyle, bakanlık olarak kente yatırım yapacaklarının bilgisini verdi.

07 Ocak 2018 - 13:27

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesinin İstişare Toplantısına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, burada yaptığı açıklamada birçok önemli konuya temas etti. Bir otelde düzenlenen toplantıda, cazibe Merkezleri Programı, enerji ve tarımsal sulama konusu, tarımsal sit alanlarının korunması, kadın doğum hastanesi, Adli Tıp Kurumunun taşınması, ulaşım sorunları ve diğer hizmetler konusunda bilgiler veren Fakıbaba, Gıda OSB’de bakanlık tarafından fabrikalar kurulacağını söylerken, kadın doğum ve çocuk hastanesi konusunda da müjde verdi.

 
CAZİBE MERKEZLERİ VE TKDK DESTEKLERİ 
Cazibe Merkezleri Programı konusunda yaşanan probleme değinen Bakan Fakıbaba, “Cazibe merkezleri notu var. Zaten bunlar devamlı bakanlar kurulunda da görüşülen şeyler hatırlatması çok iyi oldu. Kırsal Kalkınmadan projelerin artırılması isteği var. 2016 ve 2017’de Şanlıurfa TKDK’dan hak ettiği projeleri alamamış, 42 şehirden 22-23 civarı sıralamada. Rahat olun Şanlıurfa gerekli projeleri alacaktır. Yeter ki proje yapın” dedi.


ENERJİ VE TARIMSAL SULAMA BAKANLAR KURULUNDA 
Enerji ve tarımsal sulama konusunda çalışmalarının sürdüğünü aktaran Fakıbaba, “Enerji ve tarımsal sulama sorunun çözülmesi, yarın da bakanlar kurulunun gündeminde olacak. Ben bu sulamanın ne kadar önemli olduğunu bilen kardeşlerinizden bir tanesiyim. Yılda 2 milyar lira enerjiye destek veriyoruz. Hiçbir şey yapılmasa, 2 milyarı 2,5 sene vermeseniz, 5 milyarı sulamaya harcasanız parayı amorti edecek. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor, yarın da bakanlar kurulunun en önemli maddelerinden birisinin de bu olacağını özellikle bilmenizi istiyorum” diye konuştu.


‘BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL!’ 
Tarımsal sit alanlarının korunması konusunda bencil davranılmaması gerektiğine değinen Fakıbaba, “Tarımsal sit alanlarının korunması konusunda biz bugün maziyi arıyoruz. Torunlarımızı ve geleceğimizi mutlaka korumak zorundayız. Bencil davranmamalıyız. Burası muz cumhuriyeti değil kardeşim, herkes kafasına göre gelir, burayı zapt ettim. Edemezsin kardeşim. Burası 80 milyonun hakkı olan bir yerdir. Öyle göz açıklık yapacaksın, geleceksin kapacaksın. Yok öyle bir şey. Bu dinen de uygun olan bir olay değildir. Yeri geliyor namazımızı kılıyoruz, yeri geliyor bardağı cebimize alıp gidiyoruz. Böyle bir şey olabilir mi ya?” sözlerini kullandı.


KADIN DOĞUM VE ADLİ TIP MÜJDESİ 
Eski Tıp Fakültesinin ve eski OSM'nin (Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası) kadın doğum ve çocuk hastanesi olacağını söyleyen Fakıbaba, Adli Tıp Kurumunun da yerinin değişeceği bilgisini verdi. Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’nin (Amatem) durumu hakkında konuşan Fakıbaba, “2018 yılı inşallah Şanlıurfa için büyük bir hamle yılı olacak. Sağlıkta eski Tıp Fakültesini ve şu andaki OSM Hastanesini kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak tekrar hizmete sunacağız. Adli Tıbbın yerini değiştireceğiz. Amatem'i yeni bina yapılıncaya kadar tekrar bir yere açacağız. Bizler boş durmuyoruz, sizler de boş durmuyorsunuz, ben hep Urfa'dan umut var oldum” ifadelerini kullandı.

 
ULAŞIM KONUSU 
Ulaşım noktasında büyük gelişmelerin olacağını vurgulayan Bakan Fakıbaba, “Ulaşımda çok büyük gelişmeler olacak. Çevik kuvvet devam ediyor. Akçakale yine devam ediyor. Akçakale 17 tane köprülü kavşakla Urfa’ya bağlanacak, Akçakale-Harran arası sıcak asfalt olacak, Şanlıurfa-Birecik arası duble yol olacak. Viranşehir çevre yolu, Suruç çevre yolu, Siverek güney çevre yolu, Siverek Nissibi yolu bunların hepsi sıcak asfalt olacak. Siverek-Urfa arası sıcak asfalt olacak” ifadelerine yer verdi.


GIDA OSB İÇİN FABRİKA MÜJDESİ 
Gıda OSB’de bakanlık olarak fabrikalar kuracaklarını belirten Fakıbaba, “Gıda OSB’nin sadece bir yer belirlenmesi vardı ve onun dışında hiçbir şey yapılmamıştı. Çok kısa zamanda Gıda OSB gündeme geldi. Bizim Tarım Bakanlığı olarak orada yapacağımız 3-5 tane fabrikamız var; isot paketleme, fıstık paketleme, lisanslı fıstık depoculuğu, Kızılay’ın yapacağı gıda paketleme” sözlerine yer verdi. 


‘FARUK ÇELİK BU MEMLEKETE ÇOK HİZMETLER ETMİŞ’ 
Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik’in kente büyük hizmetleri olduğunu söyleyen Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eski ekibimiz de çok başarılıydı, Faruk Çelik bu memlekete çok büyük hizmet etmiş, çok önemli gönlümüzün her zaman bakanıdır. Mehdi Bey, bir hemşerimiz olarak her zaman bakanımızdır.”


‘URFA’DA NEMRUDİLER DE VAR AMA İBRAHİMİLER FAZLADIR’ 
Şanlıurfa için çok çalışacakların ancak bazı engellemelerle karşılaşacaklarının altını çizen Bakan Fakıbaba, “Bir taraftan çok çalışacağız, bir taraftan da bizi engelleyen insanlar olacak. Hiç dönüp bakmayacağız bile. Şeytani her zaman düşünceler olacaktır. Urfa’da İbrahimiler de vardı, Nemrudiler de vardır ama her zaman İbrahimiler çok daha fazladır, çok daha yüksektir. Şanlıurfa ile ilgili en ufak kafamda bir şey yok, Şanlıurfa her zaman hak ettiği yere gidecektir. Biz de devlet adamı olarak, siyasetçi olarak elimizden gelen bütün imkanları Urfa halkımız için seferber edeceğiz, bunu hep beraber yapacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Bakan Fakıbaba TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade’nin kendine plaket takdimi sonrasında programın düzenlendiği otelden ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda