Eş zamanlı denetime Urfa’da Vali Vekili de katıldı

Eş zamanlı denetime Urfa'da Vali Vekili de katıldı

Koronavirüs vaka sayılarındaki ciddi yükseliş sonrası tüm illerde eş zamanlı başlatılan denetime Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen de katıldı. Denetim esnasında Esen, maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarısın da bulundu.

06 Ağustos 2020 - 13:40 - Güncelleme: 06 Ağustos 2020 - 13:49

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış sonrası büyük denetim Şanlıurfa'da başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı ile Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri ile başlatılan koronavirüs denetimi; pazar, işyeri, market, lokanta, toplu taşıma, AVM, ticari taksi ve toplu taşımalarda yapılıyor.

Sabah saatlerinde başlayan denetimlere Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve STK temsilcileri katıldı.

Topçu Meydanı bölgesinde başlayan denetimde çevredeki esnaf ve vatandaşlara maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarıları yapıldı. Kurallara uyan esnaflara Vali Vekili Esen, teşekkür etti.

‘SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN’

Denetim esnasında bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Metin Esen, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla mart ayından bugüne kadar olan denetimler bugün görünür şekilde daha farkındalık yaratacak şekilde yapıyoruz. ‘Sağlık için Hepimiz için’ sloganıyla vatandaşı uyarıcı ve dikkatini çekici sloganımız var. Çünkü vatandaş sanki koronavirüsle mücadeleyi kazanmışız gibi rehavete kapılıyor. Bizde vatandaşımızın dikkatini çekecek bir uygulama yapmak istedik. Biz zaten mart ayından itibaren denetimlerimizi yapıyoruz. Bayrama 10 gün kala Şanlıurfa Valiliği olarak buna benzer denetimler yapmıştık. Bugünde sayın bakanımızın talimatıyla sahada denetim elemanı olarak çalışan arkadaşlarımızı çalışma yerlerinde görmek ve vatandaşlarımıza ikrazları yapmak için sahadayız. Hemşerilerimize söylemek istediğim koronavüristen kendimizi korumak sevdiklerimizi korumak bir kez daha ‘Sağlık için hepimiz için’ sloganı hatırlatmak isterim ve vatandaşlarımızın çok dikkatli olmalarını istiyorum. Bu süreçte görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda