DSİ’nin Suruç Ovasındaki çalışmaları sürüyor

DSİ'nin Suruç Ovasındaki çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa ve Suruç Ovaları Tahliye Kanalı Açılması ve Sanat Yapıları 1. Kısım inşaatı işinde çalışmalar devam ediyor.

16 Ekim 2020 - 16:00 - Güncelleme: 16 Ekim 2020 - 18:48

Suruç Ovası’nda tahliye kanallarının açılması, üzerindeki sanat yapıları ile işletme ve bakım yollarının yapılması ve 2. toplulaştırma çalışmalarını muhtevasında bulunduran “Şanlıurfa ve Suruç Ovaları Tahliye Kanalı Açılması ve Sanat Yapıları 1. Kısım” inşaatında çalışmalar sürüyor.

Şanlıurfa ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de rol oynuyor.

38 BİN HEKTAR ALANDA TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI YAPILACAK
Bu kapsamda Şanlıurfa ve Suruç Ovaları Tahliye Kanalı Açılması ve Sanat Yapıları 1.Kısım inşaatı işi kapsamında 58 adet köyü kapsayacak şekilde 38 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmaları yapılacak. 207 bin 53 metre uzunluğunda tahliye kanalı açılacak olan projede, işletme ve bakım yolları inşaatına başlanacak. Tahliye kanallarının açılması ile birlikte 159 adet yol geçişi-menfez, 8 adet kavşut yapısı, 43 adet kasis yapısı inşa edilecek. Ayrıca tahliye kanallarının yerleşim yerlerinden geçen kısımlarında tedbir amaçlı tel çit imalatı ve yol geçişleri ile kesiştiği kısımlarında ise 155 m otokorkuluk imalatı yapılacak. 

TAŞINMAZLARA DAHA KOLAY ULAŞILACAK
Toplulaştırma çalışmaları kapsamında yapılacak blok ve parselasyon planları ile aynı hak sahiplerine ait tam veya hisseli, birbirlerine uzak, geometrik şekilleri bozuk, ulaşım imkânları yetersiz olan taşınmazlar bir araya toplanarak yol ve su hatlarına cepheli, geometrik şekilleri düzgün yeni taşınmazlar oluşturulacak. Böylelikle üreticiler yeni taşınmazlarına daha kolay ve daha kısa yoldan ulaşacak, gün içerisinde bir parselden bir parsele gitmeden aynı taşınmaz üzerinde çalışma imkânı bulacak ve en az maliyetle üretim yapabilecek.

Tahliye kanallarının açılması ile birlikte ise taban suyu düşürülerek tarım arazilerindeki tuzlanma önlenecek ve tarımsal verimlilik artırılacak. Ayrıca tahliye kanallarının açılmasıyla yağışlı mevsimlerde yöre çiftçisinin mağdur eden sel ve taşkınların önüne geçilecek.

2022 YILI SONUNDA TAMAMLANACAK

167 milyon TL maliyeti olan “Şanlıurfa ve Suruç Ovaları Tahliye Kanalı Açılması ve Sanat Yapıları 1. Kısım İnşaatı” işinde çalışmaların 2022 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda