’Dönüşüm’ başlasın!

'Dönüşüm' başlasın!

Urfa Arkeoloji Müzesi eski binası Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi'ne dönüştürülüyor. Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen çalışmalar ihalenin ardından başladı.

10 Ocak 2018 - 09:06

Haliliye'de bulunan eski metruk müze Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce Çocuk ve Gençlik Kkütüphanesi olarak yeninde halkın hizmetine sunulacak. 

Çamlık Caddesi’nde bulunan ve uzun zamandır atıl durumda olduğu içim madde bağımlılarının yuvası haline gelen eski müze binasının 'Şanlıurfa Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi' ne dönüştürülmesi için Aralık'ta ihaleye çıkıldı. İhalenin tamamlanmasının ardından müzenin kütüphaneye dönüşüm çalışmaları başladı. 

2018 yılı sonuna doğru tamamlanması planlanan bina içerisinde konferans salonu, çocuk oyun salonları, sinevizyon odaları, piyano odası, karaoke odası, cep sinema salonu, çocuk oyun parkı,  görselliği zenginleştirilmiş okuma salonları, geleneksel Türk İslam el sanatları atölyeleri ile kafeterya alanlarının bulunacağı belirtildi. 

Kütüphanenin tamamlanmasıyla birlikte kente çağdaş ve fonksiyonel bir kütüphane kazandırılmış; çocuk ve gençler araştırma ve okuma zamanı dışında zaman geçirebilecekleri sosyalleşebilecekleri bir merkeze de kavuşmuş olacak.

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda